PODELI

Oduvek vas je fascinirala  fotografija i filmska umetnost, ali nikada vam nije palo na pamet da se u tome i oprobate?

U sklopu nadolazećeg Star Film Festa u Sisku, kao popratni sadržaj održaće se filmska radionica i radionica snimanja iz vazduha. Prijave za radionice su otvorene, a svi zainteresovani mogu učestvovati.  Prijave se podnose do 22. avgusta OVDE.

Teorijski deo radionica će se održati u jutarnjem terminu, dok će primena teorije u praksi biti u popodnevnim satima.

O filmskoj radionici

Filmsku odnosno video radionicu Star Film Festa kao i svake godine vodi Teo Vukšan. Kroz druga dva dana festivala polaznici radionice će se upoznati i iskazati svoja iskustva. Cilj radionice je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te podsticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat radionice biti će kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta.

O radionici snimanja iz vazduha

Radionicu o snimanju iz vazduha, koja se prvi put održava u sklopu Star Film Festa, vodi Tomislav Šebalj te bi s njim naučili nekoliko važnih stvari o bespilotnim letelicama i snimanju. Neke od njih su: prezentacija sastava bespilotne letilice, načini snimanja, zakonski propisi i uslovi za upravljanje UAV-om i slično. Kao praktični deo, polaznici će veežbati leteti i snimati vezdušne kadrove Siska.