PODELI

Scena Fest je stari novosadski alternativni festival koji se ove godine vraća na velika vrata. Ovaj festival je prvi put održan 2003. godine u Novom Sadu i tada je okupio preko dvadesetak mladih i alternativnih bendova. Posećenost je bila velika i festival je ugostio mnoge, sada već, kultne novosadske underground bendove.

“Posle 12 godina i konstantnog gledanja istih lajnapa većih domaćih festivala ponovo se javila potreba za Scena Festom”, izjavili su organizatori koji su rešili da novosadskoj publici pruže ponovo nešto aktuelno i zanimljivo.

Novi Scena Fest održaće se 15. novembra u novosadskom klubu “The Quarter” i na njemu će nastupiti deset alternativnih i žanrovski različitih bendova. Kako je odziv bendova za učešće bio i više nego velik, organizatori su  isplanirali da se po jedan ovakav festival održi na svaka tri meseca u Novom Sadu.

Scena Fest ima za cilj da publici predstavi nove i zanimljive bendove i pruži im adekvatnu tehničku podršku i normalne uslove za performans. Pored muzičkog programa festival će ugostiti više nevladinih i volonterskih organizacija koje će skrenuti pažnju mladima na aktuelne probleme društva i probleme zavisnosti od psihoaktivnih supstanci. Festival je takođe i humanitarnog karaktera – sakupljaće se slatkiši, igračke i novogodišnji pokloni za mališane iz Dečijeg sela.

Satnica:

19.00 TENTACLE WIZARD (Novi Sad)
19.45 NORTHERN REVIVAL (Novi Sad)
20.30 MULTIETNIČKA ATRAKCIJA (Beograd)
21.15 TAMERLAN (Beograd)
21.45 DREDDUP (Novi Sad)
22.30 BDFUSE (Žabalj)
23.15 WHITE RABBIT BAND (Beograd)
00.00 CASILLAS (Novi Sad)
00.45 PSYHOUND (Novi Sad)
01.30 PAIMONIA (Novi Sad)

Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara i može se kupiti u Mungos CD shop-u (Zmaj Jovina 2, pasaž), a na ulazu će biti 500 dinara.