PODELI

Wind Rock Fest će biti održan u Vršcu od 29.7. do 1.8.2021. godine pod motom “Let’s rock again!” na Vršačkom jezero.

Manifestacija koja je pre par godina okupila veliki broj publike na odličnim koncertima, održaće se i ove godine, u organizaciji UG “Good Energy” iz Vršca. Ono što je novo, to je promena naziva manifestacije u “Wind Rock Fest”, jer po čemu je Vršac poznat ako ne po vetru, i u skladu sa time organizatori su želili da i festival ima potpis i karakteristike Vršca.

Festivalski program počinje u četvrtak 29.07.2021. godine, i trajaće do nedelje 01.08.2021. godine kada je na programu tradicionalni “Vršački kotlić”. Posetioci će imati prilike da uživaju u vrhunskoj rock muzici, u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domaće rock scene.

Četvrtak, 29.7. je namenjen za zagrevanje pred dve glavne festivalske večeri. Ove godine prvi put se organizuje “Wind rock up!”  – takmičenje demo bendova.

Priliku da se predstavi imaće 6 bendova, a njih bira publika glasanjem na Facebook stranici. Glasanje traje do 10.7. u ponoć, kada ćemo saznati ko će od prijavljenih bendova imati priliku da se takmiči za vredne nagrade. Ocene će deliti stručni žiri sastavljen od muzičara i novinara, a jedan deo glasova donosi i publika. Za sam kraj večeri, kao specijalni gosti nastupiće dobro poznati boemski pankeri – Jorgovani.

Petak je rezervisan za već proverene rock snage Partibrejkerse, kao i uvek energične Pančevce – Iskaz. Pored njih, čast da otvore program u petak imaće finalisti Mobil demo festa, Festovog demo festa, kao i puno drugih manifestacija, Znoj iz Pančeva. Za kraj večeri, i pripremu za sledeći dan, pobrinuće se Zona katastrofe uz najveće hitova R’n’R-a .

Subota će započeti velikim brojem različitih celodnevnih aktivnosti. Pored berze ploča, Rock kvizalice, svojih 5 minuta slave imaće i najmlađi, koji će pokazati svoje umeće i poznavanje rock muzike na gitari. Nastupaju vršački muzički centri i škole gitare: Bulijeva škola rock-a, Muzički centar Zvončići, a tu je i lokalna punk podrška -bend Zlotvori.  Večernji program otvaraju mladi reperi Wajz. Za one koji ipak vole mekši zvuk,i laganiji ritam, tu je nastup Tanje Jovićević i Oktobra 1864. Kao hedlajneri subotnje večeri, nastupiće prvi put u Vršcu, legendarni pankeri iz Gajnica – Hladno pivo! Za kraj večeri i čast da zatvore ovogodišni festival, ima Majkan, punk rock bend iz Apatina.

Nedelja je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni Vršački kotlić, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini će se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu kako Vršca, tako i Banata.

Ulaznice za festival po PROMO ceni od 1000 din za tri dana festivala (paket za Wind rock + Wind rock fest ) možete nabaviti na sledećim mestima:

  • Rock klub Čadjava furuna nova, Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 17 (preko puta stare autobuske)
  • Porukom u inbox stranice festivala – ulaznice možemo poslati fizčki preko kurira ili ih možete dobiti online na vaš email
  • na svim prodajnim mestima tickets.rs
  • putem telefona: +381601344129

Festival se trudi da brine za sve izvođače, zaposlene i posetioce, primenom svih potrebnih epidemioloških mera.

Kamp

Za sve zainteresovane posetioce, obezbeđeno je i mesto za kampovanje. Ulaz u kamp je besplatan, uz kupljenu festivalsku ulaznicu. Zbog ograničenog mesta za kampovanje, mole se svi posetioci koji bi da borave u kampu da se jave na mail prolecenavsjezeru@gmail.com, kako bi rezervisali sebi mesto.