PODELI

Alice in WonderBand će 21. avgusta nastupiti i voditi radionicu u centru Sremskih i Karlovaca. Oba događaja su besplatna i zanimljiva za uzrast od 6 do 106 godina. Koncert će trajati od 18 do 19 h, a radionica “Telo kao instrument” će uslediti nakon njega, do 20 h. Još jedan ovakav događaj će se desiti 28. avgusta.

Događaj je u organizaciji TO Sremski Karlovci.

Koncert Rika Taka

Rika Taka, novi balkanski ritam je koncert tradicionalne muzike iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima izveden kroz spoj telesnih perkusija i pevanja. Koncert predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

Radionica Telo kao instrument

Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas.

Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta (a koji ovde postaje naše telo), kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija).

Svi su dobrodošli: i oni koje zanima pokret i oni koje zanima muzika, čak i oni kojim a celog života tvrde da nemaju sluha ili osećaj za ritam.