PODELI

Ženski indie rock trio Punčke promovisaće novi album “Ništa nije kako se čini” u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 14.maja.

Nakon odličnog prvenca “Sunčano s povremenom naoblakom” koji je Punčke stavio pod lupu, drugi album “Ništa nije kako se čini” još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Kritika hvali snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja. Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, trojka pokazuje svoju vitalnost i rast.

Album “Ništa nije kako se čini” govori o objektivizaciji pojedinca, osećajima, razmišljanjima i sopstvenom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga retko ko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pa ga mnogi omalovažavaju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu. Novi album je bez ulepšavanja satkan od puno više pitanja, nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i kroz svaku od deset pesama ispričale jednu sferu svog života.

Uz najavni singl albuma “Ocean” koji progovara o odnosu izvođača i publike uz prateće vokale Laure N. iz benda Seven Mouldy Figs i “Protiv nas” koja govori o osećanju otuđenja,  na kojoj gostuje violončelistkinja Dora Kramar, album odmotava muzičku priču punu gostovanja. Naslovna “Ništa nije kako se čini”, “Tako je bolje”, paranoična “Oni su tu” na kojoj ekipa iz benda ### daje instrumentalno pojačanje, seda kao uvod u “Još jedan dan” sa snažnom porukom, ljubavna  “Jasna” na kojoj gostuje Lovely Quinces i ekipa ###, “U mraku”, mirnija “Snjegovi”, “Olovo” koja priča o nadi za bolje sutra, sve su pesme koje u nešto više od pola sata donose iskrenu priču Punčki.

Nastavak je to rada koji je Punčke poslednjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji. Na talasu izlaska novog albuma Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi ih vide u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Zagrebačka promocija albuma održaće se 14. maja u Tvornici kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 25 kn, dok će na dan koncerta biti 35 kn.

Službena prodajna mesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Foto: Ira & John