PODELI

U okviru obeležavanja rođendana jedinstvenog američkog autora, pesnika i kompozitora Toma Vejtsa, u subotu 7. decembra u 21 čas u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, biće predstavljena biografija ovog velikana, uz koncert tribute sastava „Rain Dogs“.

O Vejtsovoj biografiji „Divlje godine“ razgovaraće dr Nele Karajlić i Vule Žurić. Ulaz na promociju i koncert je besplatan.

O biografiji „Divlje godine“ Džej S. Džejkobsa:

„Divlje godine“ Džej S. Džejkobsa je do sada najkvalitetnije napisana biografija Toma Vejtsa, a njegovi mnogobrojni obožavaoci imaju priliku da čitaju prošireno izdanje biografije (izdavačka kuća „Dereta“), koje pokriva i najnoviji period karijere velikog umetnika. O liku i delu velikog američkog muzičara govoriće dr Nele Karajlić. Moderator razgovora: Vule Žurić.

“Ovo je priča o transformaciji Toma Waitsa od čoveka iz sirotinjske četvrti koji voli noćni život, do ekscentričnog gospodina seljaka, supruga i oca. U potrazi za ljubavlju i ličnom srećom, Waits je stvorio jedinstveno muzičko delo koje postaje sve čudnije, riskantnije i emocionalno angažovano. On je hroničar usamljenosti. On je veliki pesnik onih kojima je sreća okrenula leđa. On je prelac bajki i lažnih istorija, istrajni šaljivdžija, rođeni zabavljač.”

Rain Dogs

O sastavu „Rain Dogs“:

Grupa „Rain Dogs” je jedinstveni tribute bend na srpskoj sceni, koji svira pesme Toma Vejtsa, uvodeći slušaoce u atmosferu zadimljenog njujorškog kluba, gde između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala oživljava malu noćnu magiju. „Rain Dogs” ostvaruju pravu ravnotežu između Vejtsovih ritmičnih i slow motion drinkin’ pesama. Njihovi nastupi su često koncipirani kao kabaretske minijature i svojevrsni muzičko-poetski performansi u kojima publika postaje aktivan učesnik.

“Upečatljivo izvođenje Waits-ove muzike uz autentičnu vizuelnost benda, godinama unazad privlači veliki broj poštovalaca Dogs-a, kao i zaljubljenike u Waits-ov muzički opus. S obzirom da su vremenom definitivno postali jedini ovakav bend u ovom delu sveta, i velika klupska atrakcija, ovog puta daju svoj doprinos obeležavanju Vejtsovog rođendana.”