PODELI

Bečejska promocija knjige “Novosadska punk verzija vol. 3” održaće se u Pozorišnom klubu u Bečeju 26. septembra sa početkom u 21h.

Iste večeri i autori fanzina “Iluzija slobode” predstaviće svoj treći broj. U okviru promocije knjige posetioci će imati prilike da vide i izložbu koja se sastoji iz fotografija koje beleže rad bendova sa novosadske scene.

Takođe, održaće se koncert bendova SOK 91, The Bomber i Fiskalni račun od 22 časa.

Ulazica košta 100 dinara.

Autori knjige, Sava Savić i Igor Todorović Zgro, navode da su u trećem delu ove kultne knjige opisani brojni brojni kam-bekovi novosadskih pank grupa koji su se završavali ili još traju sa manje ili više uspeha.

“Uz novi materijal i ideje stare garde, pojavili su se i novi, mladi bendovi, puni energije i ideja koje sa sobom nosi 21. vek. Zato je treći deo, ako bismo ga tematski delili na celine (što u knjizi nije tehnički urađeno), obuhvatio upravo pomenutu priču: povratak starih i stvaranje novih bendova”, kažu Sava i Zgro.

“Ako je vrednost prvog izdanja svakako mukotrpan rad na prikupljanju NS punk materijala, koji je rađen sa mnogo ljubavi, emocija, sećanja i strasti, a drugog, verovatno, utisci posle promocije u Izbi i koncerta na Gradilištu i ovaj, poslednji poduhvat, ima svoje prepoznatljive karakteristike”, dodaju autori knjige.