PODELI

U muzeju “Riječki torpedo – prvi na svijetu” u sklopu Muzeja grada Rijeke, riječka rock grupa Whiteheads održaće koncertnu promociju 26. januara 2018. godine uz konferenciju za novinare i posebnu gošću – Aleksandru Slađanu Milošević.

Grupa Whiteheads povezala je nekoliko generacija riječkih muzičara koji su, osluškujući ritam svoga grada, prikazali njezin stari umetnički duh. Osim karakterističnih prosedih kosa njihovo ime veže se i za osobu koja je ostavila velik trag kako u riječkoj, tako i u svetskoj istoriji. Naime, riječki sastav svoje ime deli s izumiteljem torpeda – Robertom Whiteheadom, čiji praunuk je o projektu obavešten te postoji mogućnost da svojim prisustvom i sam podrži navedenu promociju, a koja će se simbolično održati upravo u muzeju “Riječki torpedo – prvi na svijetu” u sklopu Muzeja grada Rijeke.

Formalni deo promocije za goste s pozivnicama i medije počeće u 19:00 sati i trajaće do 21:00 sat. Nakon predstavljanja benda na konferenciji za novinare usledice njihov nastup, popraćen specijalnim efektima, a sve u prostoru u kom se nalaze muzejski primerci torpeda izvučeni iz riječkog zaliva i šire, uz brojne zvanice i medije, te posebnu gošću Aleksandru Slađanu Milošević s kojom je bend nedavno snimio duet “Na Badnju večer”, a koja je svoj pečat pesmi, osim kao pevačica, dala i kao gitaristkinja i koaranžerka, pa tako i spot ima njen rediteljski potpis.