PODELI

Novosadska grupa BES objavila je četvrti singl, “Poslednji i prvi” kao najavu albuma „Periferija ljudskosti“ koji je zvanično u prodaji od 27. septembra.

Nakon prvog singla „Svetionik“ kojim je grupa BES najavila svoj dolazak na scenu, usledila su još dva, “Budi svoj” i “Krah”. Sada je pred nama i četvrti singl po redu ove nove novosadske četvorke, pesma “Poslednji i prvi” kao najava dugo očekivanog albuma “Periferija ljudskosti”.

“Pesma je inspirisana  dečakom koji boluje od dvorfizma, ali je ujedno posvećena i svim osobama sa posebnim potrebama i bilo kakvim smetnjama za funkcionisanje u svakodnevnom životu. Što se samog videa tiče, izbegli smo da banalizujemo temu pa smo uradili jedan arti video gde će ljudi moći na više načina da razmisle o temi i interpretiraju je u svojim glavama” kaže Saša Friš, gitarista grupe.

Video produkcija za ovu pesmu prepuštena je Silardu Antalu.

Grupa BES nedavno se pojavila na srpskoj rok/metal sceni. Čine je muzičari prilično poznati publici na ovim prostorima koji su svoje iskustvo sticali sa bendovima kao što su Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Brat, 357, Tales of Dark, Piknik , Armageddon i mnogi drugi. Članovi benda BES su Strahinja Cerovina (vokal), Saša Friš (gitara), Andraš Išpan (bas) i Luka Jelisavčić (bubnjevi).

Njihov album prvenac „Periferija ljudskosti” na kojem se nalazi ukupno 11 pesama, objavljen je za diskografsku kuću Multimedia Music i dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Foto: Bojan Hohnjec