PODELI

Asocijacija gitarista Vojvodine pokreće, kao pilot projekat, Omladinski kantautorski festival, prvi takvog sadržaja u Novom Sadu, a održaće se od 1-5. septembra. Reč je o ideji koja ima za cilj da okupi, posredstvom raspisanog konkursa, mlade kantautore i kantautorke iz Srbije i regiona izmedju 16 i 26 godina.

Ceo program je osmišljen kao mogućnost da se posredstvom muzičkih radionica, sa bendom sačinjenim od takođe mladih muzičara, odabrane pesme uvežbaju sa mentorom uz prisustvo kantautora čije se pesme vežbaju, i da tako spremljen repertoar bude uživo odsviran pred stručnim žirijem u okviru takmičarske večeri.

Pesme moraju da sadrže umetnički kvalitet, kako teksta, tako i muzike, i da imaju vanestradnu konotaciju. Stil muzike nije određen. Dakle, od alternativnog zvuka do roka, popa, amerikane, world muzike, šansone… Autor muzike i teksta mora biti i vokalni interpetator, a ocenjivaće se ukupan dojam, stihovi i muzika kao glavne odlike kantautorstva. Kompozicija može biti poslata u jedostavnoj formi, u mp3 formatu na adresu omladinski.kantautorski@gmail.com, kako bi se aranžmanski doterala na radionicama. Tekst može biti i na stranom jeziku, uz neophodan prevod.

Ceo projekat finansijski je podržala Uprava za kulturu Grada Novog Sada, uz logističku podršku Kulturnog centra LAB u Novom Sadu, gde će i biti održano takmičenje 3. septembra. Najboljem kantautoru/ki biće dodeljena novčana nagrada. Promoter festivala je glumac Žarko Stepanov koji će i voditi takmičarski deo programa.

U okviru festivalskih dana, uz radionice, takmičenje i niz propratnih događaja, u završnoj večeri 5. septembra sviraće bend iz Berlina Mikrele Dietrich.

Konkurs je otvoren do 15.08. a detaljnije informacije i propozicije mogu se naći na linku sajta Asocijacije gitarista Vojvodine.

https://agv.org.rs/2019/06/16/omladinski-kantautorski-festival-2019/?fbclid=IwAR0s3sAduzA1f_G1FsWKWh381698aDKjpcitXAroIH302pNK84PPOelBB5

https://www.youtube.com/watch?v=cFdiVcyX6dw