PODELI

U Novom Sadu će 01. decembra biti održan prvi Pozitivan koncert u okviru kampanje koju Udruženje Prevent iz Novog Sada sprovodi povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE.

 

Pozitivan koncert biće održan u Studiju M sa početkom u 20h.

Za sada su svoje učešće potvrdila dva benda: Inbox (Bačka Topola) i Empathy Soul Project (Zrenjanin).

Koncert je humanitarnog karaktera i ulaz će biti slobodan. U donjem holu Studija M biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge, a prikupljena sredstva će biti utrošena na kupovinu poklon paketića deci HIV pozitivnih osoba.

Osim koncerta, u donjem holu Studija M od 18h posetioci će moći da pogledaju izložbu radova i štampanog materijala na temu HIV/AIDS-a. Takođe, u periodu od 18 do 20h članovi Udruženja Prevent radiće socijalni marketing kondoma, deliće edukativno-informativni materijal i razgovarati sa posetiocima izložbe i koncerta.

Udruženje Prevent postoji od 2004. godine i prevencijom HIV/AIDS-a bavi se tokom cele godine kako među opštom populacijom, tako i među posebno osetljivim društvenim grupama. Pozitivan koncert je novina koju uvode ove godine kao deo kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE s namerom da skrenu pažnju javnosti na problem HIV/AIDS-a, a koncert će postati tradicionalna manifestacija u Novom Sadu.

Kampanju je podržala Fondacija HOD Ana i Vlade Divac kroz svoj projekat “Stvarno važno”.

U okviru kampanje Udruženje Prevent će takođe raditi dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV u Sremskoj Kamenici, Rumi, Kikindi, Novom Bečeju, Vrbasu i na više lokacija u Novom Sadu.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.