PODELI

Thom Yorke, osnivač i neprikosnoveni lider Radioheada, jednog od najuticajnijih bendova današnjice jednom prilikom je izjavio „plešite kao da vas niko ne gleda“, a kako se to radi, pokazao je u spotu za pesmu „Lotus Flower“.

Ista ekipa koja stoji iza tog fenomenalnog ostvarenja, uradila je video za pesmu „Ingenue“ grupe Atoms for Peace, čiji je debi album „Amok“ takođe lansiran ove nedelje. Spot je osmislio i režirao Garth Jennings, za koreografiju je bio zadužen Wayne McGregor, a Yorku se na plesnom podijumu pridružio savremeni plesač Fukiko Takase.

Atoms For Peace nam predstavlja istinske muzičke zvezde – pored frontmena i spiritus movens Radioheada – Thom Yorke-a, tu su i legendarni basista grupe Red Hot Chilli Peppers – Flea, čuveni producent sastava Radiohead – Nigel Godrich, kao i bubnjar R.E.M. i Becka – Joey Waronker, te virtuozni brazilski perkusionista – Mauro Refosco.

Publika ovogodišnjeg EXIT festivala imaće priliku da uživa u ekskluzivnom koncertnom izdanju na njihovoj prvoj turneji, a do tada pogledajte spot.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.