PODELI

Najbolji mini festival u Evropi, ovogodišnji, ali dve godine ranije rasprodat festival, u narodu poznat kao Punk Rock Holiday 2.2, biće održan u Tolminu u Sloveniji od 8.8. do 12.8.2022.

PRH 2022 donosi, kao i devet puta ranije, sijaset najzanimljivijih muzičkih nota u punk rock žanru sa najboljim svetskim izvođačima. Ako izuzmemo prošlogodišnji Punk Rock Camp, koji je predstavljao interni, evropski melem na ranu zbog kovid pandemije, valjda nas je slovenačka organizatorska ekipa već godinama unazad navikla na najbolje od najboljih, pa će preko 5000 ljudi ove godine na warm up večeri zabavljatl legendarni Descendents koji će biti glavni bend večeri, jer će Milo Aukerman Goes To Tolmin ponovo, ali tu su još i Adolescents, Jaya The Cat,The Real McKenzies i još nekoliko zanimljivih izvođača koji predstavljaju uvod u festival koji zvanično počinje sledećeg dana gde će sa glavne bine u okviru svoje predviđene satnice zagrmeti Strung Out, Kanađani Comeback Kid, Get Dead, Autority Zero i drugi bendovi.

U sredu, 10.8. sa mejn stejdža glavna poslastica biće stari znanci Flogging Molly, Joy Cape i Lag Wagon, The Bouncing Souls, Šveđani No Fun At All, Flatliners…Svakako jedno od najaktuelnijih svetskih imena sadašnjeg trenutka u ovoj vrsti muzike su The Interrupters i oni će biti glavne zvezde večeri 11. avgusta, a a sa Amee Allen i braćom Bivona će deliti binu i Mad Caddies iz Kalifornije, Zebrahead, Misconduct i bend o kom se sve više priča The Baboon Show.

Poslednje veče festivala rezervisano je za dr Greg Graffina i legendarne Bad Religion koji ove godine slave 42 godine postojanja, stare dobre Circle Jerks, furiozne Anti-Flag, Belvedere i mlađane Chaser, čija karijera napreduje brzinom svetlosti u poslednjih par godina.

Dobrodošli u istinski raj na zemlji, oazu najboljeg raspoloženja i praznik za sva čula – Punk Rock Holiday 2.2. Evropa i svet biće na istom mestu – Tolmin, Slovenija, 08.8.-12.8.2022.

Slobodan Kotlajić Buzda