PODELI

Posle pet godina šidski metalci Putrid Blood nastupaće u svom rodnom gradu. Povod je promocija novog albuma “Poslednji pozdrav” koji je februaru ove godine objavila izdavačka kuća Nocturne Media.
Svirka će biti održana 7. jula u Slovačkom domu (ugao Svetog Save i Đure Daničića) sa početkom u 21h. Kao specijalni gosti nastupaće bendovi Trash Union i War Engine. Ulaz će biti dobrovoljni prilog u iznosu koji sami odredite.

Album “Poslednji pozdrav” možete preslušati OVDE.

PUTRID BLOOD je šidski thrash metal/hardcore bend koji aktivno svira od sredine 2009.

Pored albuma “Poslednji pozdrav”, iza sebe imaju EP naziva Fire At Will (2009, samoizdanje) i full-length album Absolute Profit (2012, Miner Records).

U sklopu promocije svog rada, Putrid Blood još kao demo bend osvaja prvo mesto na Gitarijadi Ratkovo (2012), treće mesto na CMOK festivalu u Crvenki (2011) i nagradu publike na gitarijadi Vojvodina Open u Kuli (2012).

Tokom godina delili su binu sa legendarnim D.R.I. (Exit fest, 2012.), Fear Factory (2015.), kao i mnoštvom odličnih bendova iz Srbije i okruženja. Prvo mesto na festivalu Nove snage rokenrola donelo je bendu priliku da otvori šesnaesti Koncert Godine, koji se održao u subotu 12.12.2015. u Velikoj dvorani SPC “Vojvodina” (SPENS).
TRASH UNION oformljen je 1999, ali koncertno aktivni od 2001. godine i dolaska MC Cex-a za mikrofon. Od svojih početaka do danas bend je prevalio dugačak put i poprimio naličje koje ga odlikuje u muzičkom smislu kao hibrid prožet mnogim žanrovskim uplivima. Jednostavno rečeno, Trash Union se svrstava u hardcore bendove (zasnovane na metal podlozi) gde se, kreće i opstaje sa izvesnim uspehom na lokalnom i širem planu.

WAR ENGINE je novosadski bend koji već godinama hara po sceni. Nastao je početkom 2009. i od tada svira svoju verziju hardcore thrash metala. Iza sebe imaju EP “Chemical Warfare” (2011), EP “Machete” (2012) i full-length album “Adrenaline Rush” (2012). Nakon par godina i par snimljenih singlova i spotova, 2017. izbacuju svoj drugi po redu full-length album “The Verdict”, koji trenutno i promovišu.