PODELI

Grupa Rage Against The Machine objavila je album „Live & Rare“ koji donosi službene bootleg snimke i demose iz razdoblja od 1991. do 1997. godine. Izdanje je službeno objavljeno samo u Japanu davne 1998., a sada je, prateći njihovu veliku svetsku turneju, prvi put dostupno globalno putem streaming servisa.

„Live & Rare“ sadrži ukupno 15 snimaka. „Bullet In The Head“ i „Settle For Nothing“ snimljene su 1993. na koncertu u Amsterdamu, a u Nizozemskoj su još zabeležene „Zapata’s Blood“, „Without A Face“ i „Black Steel In Hour Of Chaos“, obrada grupe Public Enemy, čiji se frontman Chuck D  pridružio bendu na bini za tu priliku.

„Bombtrack“, „Take The Power Back“, „Freedom“ i cover N.W.A. „Fuck Tha Police“ snimljene su na američkim i kanadskim koncertima, a poseban dodatak je pesma Allena Ginsberga „Hadda Be Playing On The Jukebox“ koju je bend izveo u Detroitu. „Live & Rare“ sadrži i „Darkness“ i „Clear The Lane“, koje su se originalno našle na demo izdanju objavljenom pre epohalnog debi albuma, a na kraju su se našli bonus snimci – žive verzije pesama „People Of The Sun“, „No Shelter“ i obrada „The Ghost Of Tom Joad“.

Dobar deo pesama sa „Live & Rare“ izdanja Rage Against The Machine uključio je u svoju aktualnu, najtraženiju svetsku turneju „Public Service Announcement“ koja 17. septembra stiže u zagrebačku Arenu. Na njihovom prvom gostovanju u Hrvatskoj kao specijalni gosti nastupaće sjajan hip hop duo Run The Jewels.

Veliki Rage Against The Machine u dvorani na Laništu će dočekati fanovi iz doslovno celog sveta. Osim regije i brojnih evropskih zemalja ulaznice se prodaju i na dalekim lokacijama poput Argentine, Novog Zelanda, Hong Konga, Singapura, Dominikanske Republike i Gvatemale. U kupovini prednjači domaća publika te fanovi iz Italije, Slovenije i Srbije. Prema trenutnim brojkama 46% ulaznica prodato je van Hrvatske. Zbog izuzetne potražnje u prodaju su puštene dodatne ulaznice u sektorima Tribine sedenje 2 po 550 kn i Tribine sedenje 1 po 650 kn, a kupiti se mogu u prodajnom sastavu Eventim.

Koncert grupe Rage Against The Machine u Zagrebu organiziraju Charm Music, Live Nation i LAA.

Foto: promo