PODELI

Rambo Amadeus održao je 02. marta koncert u Novom Sadu.

Koncert je održan u klubu The Quarter koji je bio poprilično ispunjen.

Datum: 02. mart 2013.

Mesto: klub The Quarter, Novi Sad

Iako je početak koncerta bio najavljen za 22h, a bilo je ljudi koji su se tada i pojavili, trio, koji uz Ramba čine Igor Malešević (bubnjevi) i Miroslav Tovirac (bas), je na binu izašao tek u 23.30h.

Rambo je prisutne pozdravio rečima da je njemu rečeno da svira od jedanaest i po časova, kao i da ne zna od kud ta informacija za deset sati. Uprkos kašnjenju, publika ih je dočekala aplauzom, a već nakon deset, petnaest minuta sa partera je dopiralo horsko pevanje delova nekih pesama.

Rambo, svetski mega car možda i opravdava te epitete činjenicom da uz njegove pesme nema neke preterane zabave za one koji vole da na koncertu skaču i troše kalorije. To su, manje više, ritmovi i tekstovi uz koje se tokom koncerta najbolje zabavlja sam svetski mega car, ali ta energija koju stvara kroz muziku i komunikaciju između pesama prenosi se i na publiku. Sinoć je delovalo da Rambo nije bio baš stoprocentno u svom elementu.

Tokom večeri mogle su se čuti pesme: “Holesterol”, “Guru Sizif”, “Koliko je jedan”, “Fela Kuti”, “Čobane, vrati se”, “Don Kihot i Sancho Pansa”, “Devet depresivaca”, “Fap mašina”, “Euro Neuro” i mnoge druge dok neke numere s početka njegove karijere, koje publika i dalje voli, nisu našle svoje mesto na sinoćnoj set listi.

Kad podvučemo crtu dolazimo do zaključka da je nastup Ramba Amadeusa izazvao veliku pažnju Novosađana gledajući posetu, ali ne i podjednako oduševljenje među prisutnima. Kao i na svakom koncertu bilo je onih koji su kući otišli puni utisaka, ali i onih koji su klub napustili ranije.

Ivana Jovanović

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.