PODELI

U petak, 16. 11. 2012. u Omladinskom centru CK13 gostuje Rebel Star.

Kao gosti nastupaće beogradski sastav On Tour.

Početak je u 22h.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Putanja Milana Glavaškog prema Rebel Staru započela je sa bendovima Eva Braun i Popcylce koje je delimično napustio nakon odlaska u Budimpeštu i Ameriku. Milanov odlazak istovremeno je značio kraj rada sa muzikom i njegov novi početak.

Tokom šest aktivnih godina, Rebel Star je nekoliko puta menjao postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Mikeom na gitari, klavijaturama i basu, te Milanom kao autorom, gitaristom, vokalom, glavom, srcem i dušom benda.

Tokom spomenutih šest godina, Rebel Star su zabeležili tri nosača zvuka. Nakon uspešnog EP-a iz 2007, nekoliko koncerata i mnogo studijskih sesija, Glavaški i prijatelji su odlučili da krajem te iste godine objave album “SO” koji slovi kao jedno od najpriznatijih izdanja u regiji tokom prošle dekade. “SO” je obavljen i u digitalnom izdanju.

Ni dve godine kasnije, svet je ugledala i “Kalifonija”, album okrenut vintage zvuku zapadne obale USA kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih. Album koji tek danas dobija na značaju kako bend ima šansu da ga odsvira u punom sjaju.

I konačno, u oktobru 2012, bend objavljuje svoj treći punokrvni album za Dancing Bear etiketu. Istoimeni album najavljen sjajnim singlom “Anđeli” treba biti kruna rada i sazrevanja autora i njegove grupe. Nedavno objavljen album je snimljen na unikatnoj opremi skupljanoj po istočnoevropskim pustarama.

Rebel Star su neobična pojava na našem tržištu. Momci zavidnog staža po značajnim bendovima, s internacionalnom reputacijom i neobičnom biografijom.

Gosti na koncertu biće beogradski On Tour, sastav koji čine Ivana Smolović (IKA), Vladimir Marinović (Ventolin) i Marko Ćebić (The Mothership Orchestra).

 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=XpxM15MFAJE]

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.