PODELI

Regionalni festival edukativnog karaktera Nakultiviši se! održaće se po drugi put u Beogradu  27. i 28. maja u Dorćol Platz-u, pod sloganom “Sve je u redu”.

Tokom trajanja festivala studenti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, kao i mladi i svi oni koji se tako osećaju, imaće prilike da učestvuju u edukativnim radionicama i predavanjima najpriznatijih regionalnih predstavnika iz sveta kulture i umetnosti.“I ovog proleća se na nama svojstven način bunimo protiv nekulture i polemišemo o temama koje kulturu znače. Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice”, poručuju organizatori.

Nulti dan festivala biće ispraćen velikom žurkom benda ,,Žene na ivici nervnog sloma”  26. maja u Dorćol platz-u. Na festivalu, pored muzičkog programa, edukativnih predavanja i radionica, sve posetioce očekuju brojne projekcije studentskih filmova, izložbe studenta primenjene i likovne umetnosti, predstave i za kraj, nakultivisano đuskanje.

Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, sa idejom da preraste u tradicionalnu manifestaciju, koja povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje, bodri hrabre iskorake.

Ulaz je slobodan.

Vizuelni identitet festivala: Vladimir Končar i Jelena Janković