PODELI

Riječka grupa Jonathan pre pet dana objavila svoje novo izdanje, mini album “To Love…“.

Novi album od osam pesama prvi je deo izdanja, a “To Love…” će u sledećoj fazi dobiti nastavak “Or To Hold” čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo poglavlje.

Nastavljajući se na sjajan debi “Bliss”, “To Love…” pokazuje koliko su se Jonathan kreativno razvili, a kritika već hvali svetsku produkciju, odlično odsviranu muziku, sjajan vokal i zanimljive tekstove, te kompleksniji, ozbiljniji i mračniji album koji je, kažu, istovremeno vrlo snažan i pun energije i razoružavajuće iskrenosti. Svrstavajući ga u vrh svetskog indie rocka kritičari već mu predviđaju titulu jednog od ovogodišnjih najboljih albuma hrvatske produkcije nazivajući ga retko viđenim muzičkim delom koje vas tera da ga slušate iznova.

Pesma “Battles”, koja otvara album pokazuje bogate aranžmane te se preliva u “Coming Again” koja odaje klasični zvučni potpis Jonathana.

Umirujuća “Leaving Here” nadopunjuje se s “Days” koja kulminira prema kraju te se vraća u laganiji tempo s “Moments” da bi sve prešlo u slojevitu i moćnu “Heaven” koju prati sjajan novi video spot i rasplesanu “Who Lies To Whom” koja je već testirana na koncertima. Izdanje zatvara fantastična alt pop “Allison” koja ujedno i otvara liniju prema nastavku i drugom delu albuma “Or To Hold”.

Pesme su snimljene u studijima York i GIS u saradnji s Matejom Zecom i Danielom Garciom, a u album je uključena i zadnja finiširana pesma, “Allison”, realizovana u studiju Marka Mrakovičića s kojim će nastaviti raditi na albumu “Or To Hold”. Spisak gostujućih muzičara donosi starog saradnika, saksofonistu Ivana Kovačića Kovu te celi niz novih – Ana Jakšić i Diane Kovačić pevale su prateće vokale, Tea Grubišić Mihalić, Eduard Kraljić i Sebastian Amadeo Mavrić su odsvirali violine, a Daniel Garcia i Darko Terlević klavijature. Autor naslovne strane albuma je Mislav Lešić aka Džedaj.

Nove pesme spadaju u njihova kreativno najjača ostvarenja, a hvalospevi kritike govore da će ovo izdanje Jonathanima zacementirati mesto u samom vrhu regionalne scene.

Album možete poslušati na Bandcampu.

Foto: Doris Fatur