PODELI

U novosadskom klubu Quarter, u subotu 3.maja kragujevački duo Riot 87 promovisaće novi album “Pobuna”.

Kao gosti na ovom koncertu nastupiće Coyot i Iskaz, a kao domaća podrška pre koncerta nastupiće novosadski sastav Don’t Touch Anything.

RIOT 87 – bend koji se me može smestiti u jedan žanr. Kombinujući tempo od 140 (dubstep) do 180 (drum’n’bass), sa masivnim gitarskim rifovima i huliganskim-rejv sintovima, Darko i Igro pokušavaju da stvore jedinstven žanr, njihov prepoznatljiv zvuk. Neki ih zovu srpsko oružje za masovno uništenje (wearemutants.com), neki kažu da su srpska deca Pendulum-a, Noisia-e i The Prodigy-a (lessthen3.com), ali RIOT 87 su samo 2 momka sa namerom da vladaju rok-bas scenom.

Njihov EP, debitantski u dubstep žanru, izašao je 1. januara 2013 za izdavačku kuću FiXT music, a nazvan je simbolično u njihovom stilu “Dubstep With More Muscle”. Ep je moguče kupiti na Beatport-u, Itunes-u i oficijalnoj FiXT online prodavnici.

U maju 2013 RIOT 87 izdaje novi drum’n’bass EP “Sweet Noise Vol2”. Ep je izdat za izdavačku kuću iz Las Vegasa, Bassnutz Records. Ono što je interesantno je da su sve pesme sa ovog EPa korišćene u brojnim video editima i montažama što za video igrice što za ekstremne sportove. Takođe posle ovog EP-a RIOT 87 je pozvan da uradi remikse za nekoliko bendova iz Francuske i SAD-a, a jedan od tih remiksa završio je na velikoj Beatport kompilaciji Warehouse Anthems.

Krajem 2013 RIOT 87 je uradio nekoliko pesama sa nekim od najpoznatijih srpskih muzičara i bendova, i tada se rodila ideja da se uradi album za domaće tržište. Na albumu će se naći zajedničke pesme i remiksi sa Iskazom, Coyotom, Eyesburn-om, Bvanom i Sajsi MC. Album će da ugleda svetlost dana u maju 2014. U martu 2014 Position Music i FiXT su potpisali i izdali RIOT 87 album sa muzikom za filmove, igrice i trejlere. Album pod nazivom “Blackout Station Vol.1” ima 14 pesama i dostupan je za licenciranje preko Position Music-a.

Kao i svi dobri muzičari, RIOT 87 je prepoznao potencijal LIVE nastupa, i upravo sada radi na LIVE setup-u, koji će pored njihove muzike koja će se izvoditi uživo sadržati i vizuelnu dimenziju sinhronizovanu sa muzikom.

Na koncertu u Novom Sadu binu će deliti sa specijalnim gostima na mikrofonima, a to su: Coyote & Iskaz.

tumblr_inline_n27kdzgmsi1swe76e

Don’t Touch Anything – DTA – je elektronski live bend, koji su u Novom Sadu oformili Mosha (Terrabeats) i Shpira (Baseline/ex-Trance Balkan Desorganisation/Hain Teny. Njihov rad na DTA je započeo u januaru 2013, sa namerom da samo naprave live-act, ali su posle prvih par pesama i jam sešona shvatili da im je potreban bubnjar i da treba da naprave elektronski bend. Marko (Anarh) se pojavio kao savršeni treći član – obzirom da je u isto vreme i bubnjar, a sa druge strane elektronski muzičar i ton majstor.

Njihove svirke su napumpane energijom live benda, koja dolazi iz bubnja, a kombinuje se sa modernomsirovom elektronikom, live sintovima i vokalima na efektima, koji idu od bluesa, preko panka do repa.

Publiku će za ova dva nastupa zagrejati DJ-evi Rcallz & MC Tzomba.

Početak je u 22 časa a karte možete nabaviti na ulazu u klub po ceni od 200 dinara.