PODELI

Novo izdanje novosadskog Blokstok festivala biće održano 2. juna u parku pored železničke stanice u Novom Sadu, a zvezde večeri biće Ritam nereda i Mortal kombat.

Osim njih ove subote u Novom Sadu nastupiće i Amajlija, Crni paun i Pagonis, Ruke u vis, UV, dečiji hor Rochoir, dok će čast da otvori program pripasti mladom novosadskom sastavu 5 minuta slave.

“Blokstok od svog osnivanja podržava mlade i neafirmisane izvođače, pružajući im priliku da nastupe pred velikim auditorijumom. Nakon sprovedenog konkursa, odlučeno je da će festival ove godien otvoriti 5 minuta slave”, kaže jedan od organizatora festivala Dane Basta.

Poseban “štimung” festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa Moto unijom Vojvodine, organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

“Ovo je festival za sve generacije, što se vidi i po program, koji se malo razlikuje ove godine, budući da je ove godine i 20 godina Festivala. Nadam se uvek i lepom vremenu, a očekujem da sve prođe bez incidenata, kao što je uvek do sada i bio slučaj. Sve ostalo je u suštini manje bitno”, kaže Marko Tančik, jedan od organizatora.

I ove godine, iz bezbednosnih razloga, apeluje se da posetioci ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Festival će biti otvoren u 17 časova, a svirke će se održavati do kasno u noć, a ulaz je besplatan.

Foto: Marina Pešić / Remix Press arhiva