PODELI

Čuveni poljski prog rock bend RIVERSIDE u sredu 13. marta 2019. održaće veliki koncert u Domu omladine Beograda, u organizaciji MH Concerts i Serbian Hellbangers.
RIVERSIDE su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili 7 studijskih albuma i održali brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji i koncertu u Beogradu predstaviti svoj novi album “Wasteland” koji je objavljen 28. septembra za izdavačku kuću Inside Out Music. Vizuelni identitet kompletnog pakovanja efektno je realizovao dugogodišnji saradnik benda, čuveni dizajner Travis Smith (Opeth, Katatonia, Devin Townsend, Anathema, Amorphis). Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog koji je preminuo 2016. godine.

Glavna tematika koja se provlači kroz “Wasteland” je pokušaj preživljavanja u svetu nakon Apokalipse. Bend je odlučio da na predstojećoj turneji prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca “Out of Myself” kao i sa uspešne ploče “Second Life Syndrome”. Pripremili su i izvedbu “Wasteland” albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni. Sve fanove atmosferičnog prog roka kao i ljubitelja težih rifova očekuje pravi audio-vizuelni spektakl 13. marta 2019. u prostoru Doma omladine Beograda.

Holandski sastav Lesoir nastupiće kao specijalni gosti prog velikana Riverside. Predvođeni raskošnim glasom pevačice Maartje Meessen ovi poletni Holanđani će publici predstaviti dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i atmosferičnim delovima i snažnim gitarskim rifovima. Lesoir su do sada objavili 4 studijska albuma, dugogodišnji saradnik im je producent John Cornfield (Muse, Robert Plant). Kao headlineri održali su koncerte širom Evrope i Azije dok je lista izvođača ispred kojih su nastupali kao specijalni gosti takođe izuzetno impresivna: Steven Wilson, The Gathering, The Pineapple Thief, Karnivool, Within Temptation, Evergrey.

Ulaznice u prodaji:
2.000din – Pretprodaja
2.400din – Na dan koncerta

Prodajna mesta: Tickets.rs, Gigstix