PODELI

RnR Records su osnovali Predrag Jovanović i Branimir Lokner, autori edicije “Rokenrol u kanadžama interneta”.

RnR Records je nastao pre svega kao želja da se rad na promociji rock kulture i promociji karijera ovdašnjih sastava i izvođača jednostano proširi i na izdavačku delatnost. Jedno je povezano sa drugim, i mislimo da je to ujedno i najbolje rešenje. Ideja oko osnivanja RnR Recordsa, kao i same realizacije je stigla veoma brzo i za praktično dva meseca, objavljeno je 6 albumskih izdanja sastava iz Srbije, objasnili su Bane i Peđa.

A šta je to što nam je doneo RnR Records?

ABS – niški sastav osnovan 2010. godine. ABS radi u sledećoj postavi : Danilo Simić – gitara/ prateći vokal, Petar Vukojević – vokal, Strahinja Marjanović – bas, Bogdan Stanković – gitara, Lazar Đonić – bubnjevi, Andrija Antanasković – klavijature i Marija Matejić – prateći vokal. Debi album objavili su u decembru 2017. Koji se sastoji iz dva dela. Više o njima i prvom albumu naći ćete OVDE.

Kramer-još jedan niški sastav, ali sa dužim istorijatom, ali nažalost i diskontinuiranim tokom karijere. Započeli su sa radom sada već davne 1989. godine, i za kratko vreme uspeli su da steknu status jednog od najznačajnijih niških bendova. Njihov hard rock bivao je svuda veoma dobro prihvaćen gde god su nastupali, a u postavi je tada bio i pevač Dejan Najdanović Najda,  koji je kasnije ostvario  značajnu solo karijeru. Nakon određene pauze u radu okupili su se ponovo 2014. godine. Za RnR Records izdali su svoj drugi álbum “Hiljadu pitanja” u decembru 2017. Više o bendu i izdanju potražite OVDE.

Zemljotres je bend iz mesta Aradac nadomak Zrenjanina. Zemljotres izvode originalnu varijantu rock and rolla. Tekstovi su višeslojni, znaju biti jednako zabavni, ali i sa često neobičajenim stavovima i porukama.
Album  „Sokrat ponovo jaše“ objavljen je u oktobru 2017, a na izdanju se našlo 8 autorskih pesama. Više o bendu i albumu može se pročitati OVDE.

Stare kuke su iz Inđije. Ovaj bend čine iskusni muzičari sa dugogodišnjim muzičkim radnim stažom. Iako su pozanti po svojim nastupima kao cover bend, Stare kuke odvažile su se da snime svoj materijal te je album “Mohikanci moji” objavljen krajem prošle godine. Više o njima i ovom izdanju pročitajte OVDE.

 

Tijan je kantautor čija oblast intersovanja zadire u teritorije melodic rocka i melodic hard rocka. Ovo mu je prvi objavljeni album i nosi naziv “Moja tamna strana”. Gosti na albumu su mu: Srđan i Mikica Branković, Bane Jelić, Bojan Milojević, Željko Maljević, Miodrag Jevtić, Dušan Grujić, Marija Stević. Album je objavljen u oktobru 2017. godine. Više o Tijanu i njegovom ostvarenju pročitajte OVDE.

Hurelur je mladi negotinski sastav čiji smo prvi album nedavno predstavili na stranicama Remix Press portala. Više o albumu možete naći i na stranicama RnR Recordsa OVDE.