PODELI
Foto: Casey Call

Poslednjeg dana leta 2023. godine, 22. septembra, Rob Garza, član renomiranog muzičkog kolektiva Thievery Corporation, predstavio je svoj najnoviji projekat. Radi se o pesmi “Lust Dust”, koju je snimio uz pomoć Britni Džesi (Brittni Jessie), poznate po pratećim vokalima uz Leona Bridžisa (Leon Bridges).

Na moje pitanje da li je pesmu namerno objavio poslednjeg dana leta u želji da ga produži, Garza kaže: ”Naravno, uvek bih voleo da produžim leto ako mogu. Ali, znate, ova pesma je neka vrsta diska, hausa, dens gruva, i to je pesma koju sam radio sa Britni Džesi. Ona radi sa Leonom Bridžisom i, znate, to je bilo nešto na čemu smo radili u kasno leto, pa sam to izbacio taman na vreme, za jesen. Tokom jeseni i zime dosta ljudi igra po klubovima, tako da je moguće da im se pesma svidi i postane hit”.

Garza kaže da planira da radi neke DJ setove širom Evrope i Sjedinjenih Država, a takođe ima i koncerte sa Garza bendom. Kako kaže, ima tri ili četiri različita pevača i muzičara, tako da će to biti izvođeno uživo, ali i biti veoma orijentisano na ples.
Razgovarali smo i o savremenoj muzici i šta ga inspiriše da stvara.
”Znate, inspirisan sam muzikom i tehnologijom i starim vinil pločama, slušanjem starih disko pesama i sličnim stvarima. Uvek uzimam uticaje sa svih strana, u svakom slučaju mogu da ih pronađem i pokušavam da ih ugradim u nešto novo”.
Na pitanje kako pamti nastupe u Srbiji sa Thievery Corporation, Garza kaže: ”Uvek smo imali sjajnu vezu sa srpskom publikom i, znate, imamo veliku bazu fanova tu u Srbiji, tako da bend uvek voli kada se vratimo i lepo se zabavljamo. U Beogradu smo nastupali na stadionu Tašmajdan, u Kragujevcu na Arsenal festu. U Kragujevcu smo nastupali dva puta, mislim, u proteklih par godina. To je mesto na koje se uvek rado vraćamo, a bend se uvek dobro zabavljao”.
Garza kaže i da on i Erik (Hilton, drugi koosnivač Thievery Corporation – prim.I.D.) razgovaraju o povratku u studio i radu na novom materijalu Thievery Corporation.
Ljubitelji stvaralaštva Roba Garze njegov nastup u Srbiji mogu očekivati u novembru, kada je najavio da će imati DJ set, najverovatnije u Beogradu.

Ivica Drobac