PODELI

Koncert legendarnog space rock’n’roll seksteta SWANS, predvođenog jedinstvenim Michaelom Giraom, uz podršku elektronsko-eksperimentalne noise glazbenice Pharmakon održat će se u 14. listopada 2014. u Zagrebu u dvorani „Jedinstvo“.

Swans su američki post punk bend oformljen 1982. godine u naletu New York NO WAVE-a što je bio američki odgovor na New wave koji je u Europi cvjetao u to vrijeme. Idejni vođa i osnivač benda je jedinstveni Michael Gira, singer/songwritter, multinstrumentalist i karizmatični osobenjak obavijen velom mistike.  Swansi iza sebe imaju dvanaest izdanih studijskih albuma u periodu od 1982– 1997. te od 2010. pa do danas.

Pretposljednjim albumom „The Seer“ ne samo da su poharali godišnje liste najboljih albuma, već su tim beskompromisnim albumom uspjeli postići ono što je malo tko smatrao mogućim ušavši na Billboardovu ljestvicu 200 najprodavanijih albuma u Americi.

Nakon dvije godine rada na novom materijalu 13. svibnja 2014. godine Swansi su za poznatu izdavačku kuću Mute objavili novi album „To Be Kind“, masterpiece modernog orkestralnog punk/rock’n’rolla u trajanju nešto dužem od dva sata.

Kao podrška prije koncerta Swansa nastupit će američka glazbenica Pharmakon, osebujnog eksperimentlanog elektronskog noise izričaja. Margaret Chardiet Pharmakon jedna je od osnivačica Red Light District kolektiva u Far Rockaway-New York gdje predstavlja ključnu figuru na eksperimentalnoj glazbenoj sceni od svoje sedamnaeste godine. Naboj da stvara energičnu, bučnu sintetičku noise glazbu Margaret nalazi u snažnoj potrebi da kod slušatelja izazove nelagodne konfliktne emocije.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120 kn, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmark knjižari, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 150Kn.