PODELI

Globalni muzički fenomen Rudimental DJ uveličaće proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta svojim dokazanim DJ setom.

Ovo žurka je specijalni poklon Demofesta, koji se održava zahvaljujući Banjalučkoj pivari, kao glavnom sponzoru i kompaniji m:tel, kao prijatelju festivala, a Rudimental DJ će svojim energičnim nastupom u subotu 22. jula obeležiti finalno veče Demofesta.

Grupa Rudimental osnovana je 2010. godine, a prvi album “Home” objavljuje 2013. godine. Rudimental uspeva prodati preko pola miliona kopija prvenca, koji je tako postao jedno od svega nekoliko debi izdanja kojima je to uspelo tokom prvih 12 meseci. Ovo im donosi nagradu BRIT za numeru “Waiting All Night”, kao najbolji singl, kao i nominaciju u druge dve vodeće kategorije, a bili su nominovani za MOBO nagradu, te Mercury Prize.

Nakon nominacije za Mercury Prize za najbolji debi album, Rudimental je doživio veliki uspeh. Sa rasprodatim turnejama i kao hedlajneri velikih festivala, ekipa iz istočnog Londona je približila svoj jedinstveni zvuk milionima ljudi širom sveta, istovremeno se pozicionirajući kao jedan od najuzbudljivijih živih nastupa koji se danas mogu čuti i videti.

Uspostavljen kao jedan od najvećih sastava u Velikoj Britaniji, sa platinastim tiražima, BRIT nagradom za singl “Waiting All Night” i rasprodatim turnejama, Rudimental nastavlja da gradi svoje ime na međunarodnoj sceni. Rekordna prodaja u Australiji, ogromna popularnost u Evropi i uspešna turneja po SAD sa Edom Sheeranom, ovu ekipu čini istinskim globalnim zvezdama.

Sa drugim albumom “We The Generation”, Rudimental se vratio na scenu 2015. godine. Od “Never Let You Go” i “I Will For Love”, obojene gospelom, preko reggae drum’n’bass hita “Love Ain’t Just A Word”, pa sve do saradnje sa Edom Sheeranom na “Bloodstream” i “Lay It All On Me”, album predstavlja suštinu ovog multikulturnog, multižanrovskog kolektiva – ljubav, mir i jedinstvo. Naredne godine objavljuju singl “Healing”, koji donosi Rudimental u deep house raspoloženju i ponovo iznenađuju svojom fleksibilnošću, koja im omogućava da svoj stil uklope u bilo koji žanr.

Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci uz pokroviteljstvo Banjalučke pivare, prijatelj festivala je kompanija m:tel, a oficijelni telefon festivala je Huawei P10.

Najavom Rudimental DJ seta je zatvoren glavni program Demofesta, tokom kojeg će na “Basstion” bini nastupiti još i Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemason, Funkerman i Dubioza kolektiv, dok će publika na “Beton” bini moći da sluša Lačni Franz, Edu Maajku, Bad Copy, kao i grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.