PODELI

Rundek Cargo Trio gostovaće u Novom Sadu 4. decembra. Koncert će biti održan u Pozorištu mladih.

Početak je najavljen za 20 časova, a ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 1300 dinara u knjižari u holu Pozorišta mladih kao i putem sajta DDtickets.

Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata.

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek osamdesetih godina predvodio je zagrebački novotalasni Haustor, iza koga su ostali uticajni i cenjeni albumi “Haustor” (1981), “Treći svijet” (1983), “Bolero” (1985) i “Tajni grad” (1988), na kojima su hitovi bili „Moja prva ljubav“, “Ena”, “Uzalud pitaš”, “Bi mog’o da mogu”… Rundek devedesetih kreće u samostalnu karijeru sa “Apokalipsom” (1997) i “U širokom svijetu” (2000), okupivši naposletku mnogoljudni Cargo orkestar za albume “Ruke” (2002), live “Zagrebačka magla” (2004), “Mhm A-ha Oh Yeah Da-da” (2006) i “Live in Dom omladine” (2008).

Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata. Sa violinistkinjom Isabel Katala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem osniva Rundek Cargo Trio koji objavljuje album “Plavi avion” (2010).

Pet godina od prvog albuma “Plavi avion” otisnuli su se na novo muzičko putovanje ovog puta preko CD albuma “Mostova”. Eklektične zbirke od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavio je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play.

S albuma “Mostovi” najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine “Midnight Calypso” i na proleće 2015. “Don Juan” (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve). 

Foto: Aleksandar Zec