PODELI

Ryan Adams, veliki američki kantautor i multitalentovani muzičar obožavan od fanova i medija, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture 13. jula na svoj premijerni i jedini nastup u našem regionu.

Ryan Adams karijeru je započeo u alt country bendu Whiskeytown, ali pravi proboj doživeo je već na prve dve solo stepenice – albumima «Heartbreaker» iz 2000. i «Gold» iz 2001. na kojem se nalazio veliki hit «New York, New York», čiji spot je snimljen ispred WTC-a samo nekoliko dana pre napada 11. septembra.

Sezone koje su sledile obeležila su fantastična izdanja, često realizovana bez prave potpore izdavača s kojima se konstantno sukobljavao. Ipak, «Demolition», «Love Is Hell» i «Rock’n’Roll» doveli su ga do saradnji s velikanima poput Eltona Johna, Melisse Auf Der Maur (Hole) i Billyja Joea Armstronga (Green Day). Iz tih godina datira i glasina da je Ryan obradio kompletan album «Is This It» grupe Strokes. Od 2004. do 2009. predvodio je bend The Cardinals s kojim je snimio pet studijskih albuma te «Easy Tiger», ploču na koju se sam potpisao. Nakon odlaska iz Cardinalsa i kraće pauze vraća se metalom inspiriranim izdanjem «Orion» nakon kojeg je zaređao četiri albuma. «Ashes & Fire» ulovio je nominaciju za Grammyja, a ništa manje uspešan nije bio naslednik, jednostavnog naziva «Ryan Adams», čiji singl «Gimme Something Good» je takođe ulovio nominaciju za prestižnu američku muzičku nagradu.

 

Sredinom februara Ryan Adams objavio je «Prisoner», svoj 16 studijski materijal, predstavljen sjajnim singlovima «Do You Still Love Me» i «To Be With You».

Ulaznice po ceni od 130 kn u prodaji su od 31. marta. Od 1. maja do 12. jula cena će im iznositi 150 kn, a na dan koncerta 170 kn.

Službena prodajna mesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Aquarius CD Shop, Varšavska 13

Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

Eventim prodajna mesta i www.eventim.hr

Koncert organizuje LAA agencija.