PODELI

U Domu Omladine Beograda, 19. januara sa početkom u 21h, sedamnaest godina rada proslaviće beogradski ska bend Samostalni referenti.

Na, sada već tradicionalnim, koncertu u DOB-u, Referentima će se kao gosti priružiti bend Ničim izazvan.

Pesme Referenata prvi put su zabeležene na demo snimku iz 1999. godine, čija im je atraktivnost na kratko otvorila vrata studija jedne od izdavačkih kuća, ali je čitava stvar propala i to samo nekoliko dana pred početak snimanja albuma. Razlog su bili njihovi, po oceni izdavača, suviše opasni tekstovi za to ludo vreme u Srbiji. Uprkos tome, Samostalni referenti objavljuju spotove za pesme “Ne razumeju”, “Rocksteady”, “Ludilo” i “Toreador” i koncertno bivaju sve aktivniji.

Nakon skoro šesnaest godina “rada u ilegali”, nekoliko stotina koncerata i bez ijednog službenog nosača zvuka, Samostalni referenti 2011. godine objavili su prvi studijski album “The GreaTESTIS Hits”. Sniman je skoro 4 godine, u beogradskom studiju “Underground”. Snimljen je i video spot za pesmu “Život je san” 2011,  a za pesmu “Paradoks” 2012. godine.

Bend Ničim izazvan skrenuo je pažnju na sebe sa tri video singla u 2012. godini: “O tebi”, “San” i “Živeti u prošlosti”. Pred njima je očigledno svetla budućnost, a pesma “O tebi” proglašena je hitom radija B92 za prošlu godinu.

Broj ulaznica je ograničen na 250, a cena ulaznice je 400 dinara.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=97qhHbB2uB4

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.