PODELI

Sarajevski alternativni bend Činčila je nakon uspešnih singlova „Egomanijak“ i „Marš na Mars“, objavio još jednu pesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media.

Ovog puta je u pitanju pesma „Bez oblika“ koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom

„Pjesma ‘Bez oblika’ prenosi poseban umetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari ‘bez oblika” izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

Vizuelni identitet benda Činčila je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje od prethodnog, a atmosferu pesme pretočili u sliku.

„Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja“ izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić. Drugi po redu studijski album benda Činčila biće objavljen ove godine, a članovi benda nam pre objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.