PODELI

Danas u 12h otvara se dvodnevni festival Uranak fest koji će biti održan u Kameničkom parku u Novom Sadu. Ulaz će biti besplatan oba dana.

Prvi festivalski dan sadrži samo muzički program i posvećen je ljubiteljima tvrđeg zvuka, a kao hedlajner najavljene su Divlje jagode.

Muzički program 30. aprila počinje u 17h kada nastupa heavy metal bend Thundersteel.
Od 18h svira novosadski bend Crash2, a nakon njih od 19h nastupaće Sveti gral. Koncert Divljih jagoda najavljen je za 21h.

Drugog festivalskog dana program počinje već u 9 časova i trajaće tokom celog dana. Od muzičkog programa najavljeni su Šidski trubači (11h), Apsolutno romantično (15h) i rok bend Godfathers (18h). Od 9 do 17h u zoni festivala biće organizovane razne edukativne, sportske i zabavne aktivnosti.

Ravničarske igre trajaće od 13 do 15h, a prijave za učešće podnose se na licu mesta od 11 do 13h. Posetioci će moći da se oprobaju u luckastim disciplinama kao što su bacanje akumulatora sa ramena i bacanje bicikla u dalj.

U sportskom delu programa biće održan turnir u fudbalu za najmlađe.

U periodu od 9 do 17h u društvenoj zoni festivala predstaviće se: Ustanova za decu i mlade “Dr Milorad Pavlović” Dečije selo Sremska Kamenica, Smeh Joga, Haos animatori, Sportisimo NS, Kredarica, Društvo sprsko-bugarskog prijateljstva, Udruženje Prevent, Omladinska zadruga Patrons021, Vodomar05, Tisa.