PODELI
Foto: Roberto Pavić

Savršeni marginalci, četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, započinju svoju muzičku misiju koncertima na kojima će svirati isključivo prva tri albuma grupe Hladno pivo. Početna dva dogovorena datuma, kojima kreću koncertne aktivnosti, su riječki Pogon kulture 1. i zagrebačka Tvornica kulture 22. decembra.

Kad je u martu 2018. Hladno pivo nedeljama unapred rasprodalo koncert u Domu sportova pod nazivom „old school“ videlo se koliko njihovim fanovima znače albumi iz najranije faze benda. Stoga su im tri petine najveće hrvatske i jedne od najvažnijih regionalnih punk grupa, pojačane vokalom neuništivog vođe DBN bande odlučile dati upravo to – prva tri albuma, „Džinovski“, „G.A.D.“ i „Desetka“ na jednom koncertu, bez zadrške i direktno u glavu.

„Izvadili smo skoro 40 pjesama. Neke od njih ne da nismo svirali ni taj put u Domu sportova, nego puno puno duže“, izjavili su Savršeni marginalci po okupljanju.

Da ne bude zabune publika u Rijeci i Zagrebu će premijerno moći osetiti novu energiju u klasicima kao što su „Bubašvabe“, „Fur Immer Punk“, „Pjevajte nešto ljubavno“, „Princeza“, „Sarma“, „Trening za umiranje“, „Zakaj se tak oblačiš“, „Šank“, „Tamburaši“, „Rigoletto“, „MTV“, „Nema više…“, „Ne volim te“, „Studentska“, „Diznilend”, ”101” i mnogim drugima, a publika u ostatku regije na red će doći u 2024. godini.

Nostalgija za starim Pivom potvrđena je i ovonedeljnim #1 nacionalne top liste prodaje koju je osvojio „Džinovski“. Legendarni debi i jedan od najprodavanijih hrtvatskih punk albuma svih vremena obeležio je 30 godina života remasteriranim vinilom koji se probio na sam vrh najtraženijih u Hrvatskoj.

Ulaznice su u prodaji, a cena za koncert u riječkom Pogonu kulture iznosit će 13 evra do 31. oktobra. Od sledećeg dana do 30. novembra koštaće 15 evra, a na dan koncerta 18 evra. Kupovina je moguća u Dallas Music Shopu i u prodajnom sastavu Eventim.

Ulaznice za Tvornicu kulture kreću od 14 evra do 31. oktobra. Od sledećeg dana do 21. decembra koštaće 16 evra, a na dan koncerta 19 evra. Ulaznice se kupuju u Dirty Old Shopu, Rockmarku i u prodajnim sastavima Eventim i Entrio.