PODELI

Nemačka hard rock grupa Scorpions odlučila je da obraduje  mnogobrojne fanove širom sveta izdanjem “Born To Touch Your Feelings” na kome su sakupili svoje najlepše kompozicije sporijeg ritma iz ozbiljnog i velikog muzičkog opusa.

Naslov “Born To Touch Your Feelings”, ujedno je zvanični kredo benda  koga čine Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, Pawel Maciwoda i Mikkey Dee (bivši bubnjar  Motörhead).

Značenje naših balada je uvek višeslojno, zato nije iznenađenje da pesma kao što je “Wind Of Change” prihvaćena sa euforijom na ovogodišnjoj turneji po Americi. Fanovi ovu pesmu više ne povezuju sa padom berlinskog zida i gvozdene zavese, već je povezuju sa trenutnom situacijom, željom za promenom, nadom za svet bez nuklearnih pretnji i građanskih ratova kao i molbom za mir, objašnjava Klaus Meine.

Decenijama nas fanovi povezuju sa velikim baladama kao što su “Send Me An Angel”, “Still Loving You” i “Holyday”. A to je vredno poštovanja, kaže Matthias Jabs.

Tokom osamdesetih, Francuzi su bili toliko opčinjeni hitom “Still Loving You”(1984), da su masovno davali deci ime Sly (po prvim slovima pesme).

Uz poznate lagane hitove iz prošlosti, na albumu “Born To Touch Your Feelings”, Scorpions, su redefinisali svoje muzičko nasleđe sa tri nove balade, za koje članovi benda iskreno veruju da su blaga koja treba otkriti -“Gypsy Life”, “Eye Of The Storm”,”When The Smoke Is Going Down”. Tu su takođe i “Melrose Avenue” kompozicija koju je autor Matthias Jabs posvetio čuvenoj aveniji u Los Anđelesu, kao i duboko emotivna ljubavna  izjava “Always Be With You”  koju je napisao Rudolf Schenker.

Prošlo je 50 godina od kada se prvobitna postava Scorpionsa otisnula u otrcanom autobusu na svoju prvu turneju po pabovima, garažama i dvorištima Donje Saksonije u Nemačkoj. Od samog početka imali su dva, reklo bi se, apokaliptična cilja-prvi je bio da pesme pišu i pevaju na engleskom jeziku, a drugo je da postanu jedna od najboljih grupa na svetu. 1992.  dobili su ECHO nagradu za Najbolju Nemačku grupu, 1994. osvojili su World Music Award i Rock Walk Of Fame, dok su 2009. osvojili nagradu za životno delo, Lifetime Achievement Award. Njihov katalog prepun je zlatnih i platinastih tiraža, a do sada su prodali preko 100 miliona ploča.

Ono što takođe krasi ovaj bend je dizajn izdanja, pa im je tako umetnik Gottfried Helnwein uradio omot za album“Blackout” , a čuveni  Helmut Newton legendarnu fotografiju za omot albuma “Love At First Sting”. Za potrebe albuma“Born To Touch Your Feelings” bend se udružio sa umetnicom Ellen von Uwnerth. “Veoma sam srećan, jer mi nisam dugo ubeđivao Ellen da nam uradi fantastičnu fotografiju za naslovnu stranu”,kaže Klaus Meine.

Producenti albuma “Born To Touch Your Feelings” su iskusni Mikael Nord Andersson i Martin Hansen.

Davne 1977. godine prvi put je objavljena pesma “Born To Touch Your Feelings”. Sada se po njoj nazvao čitav album, kao emotivno podsećanje na jedan zaista legendarni bend i karijeru dugu pola veka.

“Born To Touch Your Feelings” pojaviće se na jednostrukom disku i dvostrukom vinilu 24. novembra ove godine.

REDOSLED PESAMA NA ALBUMU

 1. Born to Touch Your Feelings (MTV Unplugged Studio Edit)
 2. Still Loving You (Comeblack Version)
 3. Wind of Change (Comeblack Version)
 4. Always Somewhere (2015 Remaster)
 5. Send Me an Angel (NEW Acoustic Version 2017)
 6. Holiday (2015 Remaster)
 7. Eye of the Storm (Radio Edit)
 8. When the Smoke Is Going Down (2015 Remaster)
 9. Lonely Nights
 10. Gypsy Life
 11. House of Cards (Single Edit)
 12. The Best Is Yet to Come
 13. When You Came into My Life (MTV Unplugged Studio Edit)
 14. Lady Starlight (2015 Remaster)
 15. Follow Your Heart (NEW Version 2017)
 16. Melrose Avenue (NEW SONG)
 17. Always Be with You (NEW SONG)

Scorpions će se prvi put pojaviti pred našom publikom 7. decembra u Kombank Areni.

Foto: Moritz Mumpi Kunster