PODELI

“Sećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” naziv je programa koji će se 23. septembra održati u Tvornici kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma “Dečak iz vode” te nastup najboljeg i najvernijeg EKV tribute benda Deca iz vode.

Deca iz vode projekt je nastao pre dve godine sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih karakteristika ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovetan njihovoj nekadašnjoj postavi. U ulozi Milana kao vokal i gitara je Zoran Mladenović, a, kao nekad Margita, klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Na basu je Marko Eror, a za bubnjevima Nikola Rajović. Svi članovi benda su iskusni muzičari aktivni u raznim drugim grupama, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a, s debija dok su se još zvali Katarina II te dva najveća hita iz Milanovog razdoblja u grupi Šarlo Akrobata. Sa strane muzičke i stručne javnosti Deca iz vode proglašen za najbolji EKV tribute sastav uz napomenu da je celi nastup i zvuk najpribližniji originalu.

Grupa unazad godinu dana beleži brojne veoma posećene koncerte širom regije, uključujući i prvi zagrebački nastup kad su rasprodali Vintage Industrial Bar.

Grupa deluje u sklopu istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umjetnika raznih profesija čija dela su inspirisana EKV-om stoga će i sam program u Tvornici kulture trajati više od tri sata. U prvom delu će se moći pogledati EKV fotografije i videospotovi napravljni od strane nekolicine web i video dizajnera, nakon čega će slediti prikazivanje kratkog filma “Dečak iz vode”, autora Marka Novičića u kojem se pojavljuju Cane, Koja i ostali priznati muzičari i umetnici. Moderator celog događaja biće osnivač udruženja Deca iz vode Aleksandar Šarčević.

“Sećenje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” prvi je celovečernji događaj ovakve vrste. Ideja je da sledećih godina prođe sve veće gradove naše regije. Zagreb je odabran kao prva stanica jer je upravo u našem gradu 21. septembra 1958. rođen Milan Mladenović.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kn, a na dan događaja 55 kn.

Foto: Aleksandar Zec