PODELI

Kulturna manifestacija Dani srpske kulture održaće se sedmi put ove godine u Zagrebu.

Ove godine Dani srpske kulture trajaće od 01. do 06. decembra.

Manifestacija je zamišljena kao dugoročan projekat, prvi put je održana 2006. godine i od tada se dešava jednom godišnje, a organizuje je SKD Prosvjeta.

Ovog decembra očekuje vas filmski, pozorišni, muzički i književni program.

Filmski program održaće se 01. i 02. decembra u bioskopu Europa. Biće prikazano šest novih filmskih ostvarenja u rasponu od karakterističnih crnohumornih ostvarenja filma “Crna Zorica”, preko najnovijih filmova zanimljivog mladog umetnika Srđana Keče, do aktivističkih i intimističkih kratkih filmova.

Dokumentarni program broji tri izuzetna ostvarenja: “Walter” Andreja Aćina , “Pismo ocu” i “Mirage” Srđana Keče.

Kratki filmovi “Momci, gde ste” studentkinje beogradske Akademije dramskih umetnosti Jelene Gavrilović i “Hrvatski crnci” mladog studenta sociologije i antropologije Miloša Vlaisavljevića zatvaraju filmski deo.

Predstava “Maja i ja i Maja” predstaviće koprodukcijsku saradnju Hrvatske i Srbije.

U muzičkom delu programa gostuju sjajni Lazar Novkov i Frame Orchestra.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cu4f4SdAoBQ]

Organizatori intrigantne izložbe “Glasačka mašina” pozivaju sve posetioce da pridonesu postavi svojim predmetima iz (anti)herojskih ’90-ih godina.

Književni program predstaviće dve knjige autorke Jasne Bjeladinović Jergić na temu srpske narodne nošnje, dok će za sve zainteresirane biti organizovane radionice pletenja i vezenja , kao i dečja kreativna radionica za učenje ćirilićnog pisma.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.