PODELI

Sutra, 22. februara, od 20h moći ćete besplatno da preuzmete album „Sijalica“ benda Popečitelji.

Na albumu se nalazi dvanaest pesama, a album je dostupan i u fizičkom izdanju.

,,Sijalica” donosi upečatljiv spoj tvrdokornih ritam i bas deonica i odvrnute klin gitare na dvanaest numera od kojih su se ,,Loše društvo” i ,,Novo društvo” već pojavile na regionalnim sajtovima u formi singla, a na ovaj album ulaze osvežene remasteringom. Bend će novim albumom iznenaditi publiku koja ih prati još od 1999. godine, i to u smislu vokala koji će moći da se čuje na ,,Sijalici”.

Muzika je snimljena, miksovana i masterizovana u studiju ,,Trafika” u Kragujevcu, skromnoj ali dragocenoj bazi benda, što je i dalo priliku Popečiteljima da celokupnom snimateljskom i produkcijskom radu na albumu posvete više vremena – stvaralački proces je trajao od jeseni 2011. do avgusta 2012. godine.

Popečitelji su svim poštovaocima svog rada omogućili da novo izdanje besplatno preuzmu na sajtu popecitelji.com. Pesme će za besplatan download biti dostupne punih mesec dana – od 22. februara do 22. marta.

Na novom sajtu Popečitelja možete preuzeti i bonus remiks hit singla ,,Novo društvo”. Saša Furunović aka CD Ministar, gitarista benda, potpisuje ovaj remiks kao i celokupan produkcijski, snimateljski i postprodukcijski rad na albumu, a tradicionalno je zaslužan i za dizajn omota.

Nakon spotova za numere ,,Novo društvo” i ,,Loše društvo” kojima su Popečitelji predstavili singl i najavili rad na novom albumu, snimljen je i video spot za naslovnu numeru. Svoju premijeru spot za pesmu ,,Sijalica” doživeće upravo na sajtu Popečitelja 22.02. u 20.00h, odmah po puštanju albuma za besplatan download.

Spot je sniman u novembru 2012. godine u produkciji Nenada Veličkovića u ,,Bastardproduction” studiju u Zemunu, a prema ideji članova benda i režisera Mateje Ristića.

Album ,,Sijalica“ može da se nabavi i u CD formatu (izdavač: Odličan hrčak) u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i u Dallas Music Shopu (Sremska 2), a moguće ga je naručiti i na sajtu izdavača odlicanhrcak.com/naruci.

Spisak pesama:

1. Interfon intro

2. Hladan tuš

3. Aha

4. Loše društvo

5. Zlatna sredina

6. U grad

7. Sijalica

8. Novo društvo

9. Kombajn intro

10. Kombajn

11. Uđite!

12. Bljeskovi

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.