PODELI

U nedelju 15. februara sa početkom u 22 časa, beogradski bend Sinestezija, na početku svoje SOS Turneje, predstaviće se novosadskoj publici u klubu Lazino Tele.

Pored pesama sa albuma “Šminkanje stvarnosti”, bend će izvesti i pesme sa nadolazećeg albuma “Snovi o Slobodi” (SOS). Posetioci kluba Lazino Tele će pored energičnog nastupa beogradskog sastava, moći da uživaju u dj r’n’roll setu frontmena grupe Miloša Ratkera (NewWave, Indie, ElectroRock, Rock&Roll..), residentu nekolicine beogradskih rokenrol rezervata.

Bend Sinestezija nastao je 2006.godine u Beogradu. Fasciniranost fenomenom “Sinestezije” u pogledu izmešanosti čulnih doživljaja, kao i opsednutost bojama, stalno je prisutna u tekstovima benda koji govore o ljubavi, životu u gradu i drugim temama sa velikom dozom spremnosti da se zaviri duboko u podsvest. Stvarajući u širokim okvirima rokenrola – “new wave” zvuk, post-punk momenti, upečatljive pop melodije, kao i moderni “indie” segmenti samo su neke od karakteristika Sinestezije koje, podržane neuobičajenim i intrigantnim liričkim izrazom, višeglasnim pevanjem, uz eksplozivnu i teatralnu scensku izvedbu, čine nastupe benda interesantnim za sva čula.

Široj publici bend se premijerno predstavio nastupom u emisiji “Jelen top 10″ sa svojim prvim singlom “Auuum” („Ti si se baš iskrivila..“) koji se na listi zadrzao 14 nedelja. Usledili su singlovi „Nije isto“, „Pohvali noć“, „Mexico“, koji su poput prvog singla imali dosta uspeha na relevantnim domaćim top-listama. Početkom 2012.Sinestezija je objavila svoj prvi album “Šminkanje stvarnosti”. Usledilo je dosta zapaženih nastupa, mahom u Beogradu, gde je bend delio binu sa imenima kao što su Partibrejkersi, Plejboj, Darkwood Dub, Kanda Koža i Nebojša, Bjesovi, Deca Loših Muzičara, Eva Braun, Kristali, E-Play i dr., čime je Sinestezija stekla veliko iskustvo po pitanju živih nastupa, koji su ih preporučili da početkom 2015. godine krenu na promotivnu turneju kojom će promovisat svoj drugi album „Snovi o Slobodi“ (SOS). Ovih dana očekuje se izlazak prvog singla i spota, kao i start SOS turneje.

Bend Sinestezija čine: Miloš Ratker (vokal), Aleksandar Gospodinov (gitara), Marko Vlajčić (bas) i Miloš Šikman (bubnjevi).