PODELI

Koncertna sezona Vračar Rocks festivala završava se u subotu, 30. maja, velikim koncertom svetske ska atrakcije – The Toasters!

Pioniri ska muzike, čuveni njujorški Toastersi koji će sledeće godine proslaviti zavidnih 35 godina rada, nastupiće naredne subote u Centru za kulturu Božidarac.

 

The Toasters su njujorški bend sa najdužim stažom! Najzaslužniji su za rođenje i popularnost ska zvuka u Americi, ali i šire! Iza sebe imaju 14 albuma, nebrojeno singlova, LP izdanja i kompilacija… Skor od više od 4.000 koncerata svrstava ih u koncertno najaktivnije bendove! Pozitivnu energiju već tri i po decenije seju širom planete – sviraju ska na mestima na kojima se pre njih niko nije usuđivao. Zahvaljujući prepoznatljivom zvuku, od strane kalifornijske štampe, dobili su titulu Miles Davis of Ska.

Beograd se našao na mapi gradova koje će The Toasters, omiljeni ska bend prestoničke publike, posetiti u okviru evropske turneje kojom promovišu singl “House of Soul”, objavljen za sopstvenu etiketu Megalith Records. Zanimljivo je da je omot za pomenuti singl osmislio i realizovao srpski slikar Slavko Krunić.

Da se završnica sezone Vračar Rocks festivala pretvori u “ludilo totalno”, doprineće grupa Nek’ svira ko ‘oće i Samostalni referenti koji su u februaru ove godine u Božidarcu održali rođendanski koncert koji će još dugo da se prepričava.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara dostupne su u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat). Na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, cena ulaznice iznosiće 500 dinara.


.