PODELI

Slovenački ženski doom metal band MIST potpisao je ugovor sa holandskom izdavačkom kućom Soulseller Records.

MIST je ženski doom metal band iz Ljubljane, osnovan 2012. godine. Svoju muziku stvaraju pod uticajem legendarnih bendova poput Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus itd.

“Proteklih nekoliko mjeseci radili smo na EP-u, koji će biti objavljen ove zime, i s ponosom te uzbuđenjem objavljujemo da nam je ponuđen ugovor s nizozemskom izdavačkom kućom Soulseller Records. Radujemo se ovome početku novog poglavlja na našem muzičkom putovanju, podižući cijelu priču na višu razinu”, izjavljuje slovenački bend MIST.

EP album s četiri pesme biće objavljen tokom zimskih meseci na CD-u, vinilu i u digitalnoj formi. Uz to izdanje, Soulseller Records se obavezao da će objaviti i nadolazeća dva full-length albuma grupe MIST.

Bend je izbacio svoj prvi demo jednostavnog naziva “Demo 2013” u novembru prošle godine, i već je tri puta ponovljeno izdanje na CD-u zbog velikog interesovanja publike. Demo se još uvek može skinuti po principu daj-što-daš na njihovom Bandcampu: https://mistdoom.bandcamp.com/album/demo-2013.

MIST je dosad dobio mnogo obećavajućih recenzija i često je puštan u radio emisijama. Iako je reč o relativno mladom bendu, dosad su već nekoliko puta bili predgrupe velikim bendovima poput Uncle Acid & The Deadbeats, Helstar, Officium Triste, Ophis i Cauchemar, te su svirali po Austriji, Italiji, Belgiji i Holandiji.

Nakon zasluženog letnjeg odmora, bend ponovo odlazi na turneju, gde će između ostalog nastupiti na Malta Doom Metal Festivalu i poznatom Hammer Of Doom Festivalu u Nemačkoj.

Za sledeću godinu MIST planiraju napraviti proboj i po regiji odnosno prostorima bivše Jugoslavije, gde do sada još nisu imali prilike svirati.