PODELI

Datum: 26.12.2012.

Mesto: Klub Route 66, Novi Sad

Sreda veče. To uglavnom automatski znači da se neka posebno velika poseta jednoj klupskoj svirci ne bi trebalo očekivati, makar u Novom Sadu.

Međutim, oni koje smo imali prilike da slušamo u klubu Route 66 sinoć uspeli su da privuku jedan solidan broj pravih obožavaoca Nirvane.

Smells Like K. Spirit je švajcarski tribute bend koji ste možda već slušali na ovogodišnjem Beer festu u Beogradu, a sada su došli na jednu mini turneju koja je obuhvatila i Novi Sad.

Na binu su izašli oko 22.45h. U dva seta, sa kratkom pauzom između, pružili su nam zaista jedinstven ugođaj. Odmah nakon prve pesme publika ih je, osim aplauzom, nagradila i ovacijama koje su bile siguran znak da će atmosfera biti potpuno i nedvosmisleno fantastična. Te ovacije i vriska mogli su se čuti nakon svake numere.

Već uz pesmu „Come as You Are“ (možda treću po redu) počelo je horsko pevanje, nakon čega su odsvirali „The Man Who Sold The World“ koja, na moje iznenađenje, nije izazvala neke posebne reakcije.

„Where Did You Sleep Last Night“ je takođe otpevana zajedno sa publikom, a vrhunac oduševljenosti prisutnih bio je kada je počela pesma „Rape me“. Pri tom je publika uspela i da pevača naučili da naziv pesme izgovori na srpskom jeziku. 😉

Poslednja pesma, očekivano, bila je ona po kojoj su i dali naziv bendu – „Smells Like Teen Spirit“. Nakon zasluženog aplauza vratili su se na bis i odsvirali još jednu pesmu.

Uživali smo i u izvedbama pesama „All Apologies“, „Heart Shaped Box“, „Tourettes“, „You Know You’re Right“ i mnogim drugima.

Zvuk je bio više nego odličan. Nakon mnogo vremena u ovom klubu konačno mogu da kažem da se vokal čuo savršeno. Bravo za tonca i novu opremu :). I neka posebna energija se osećala. Još nešto neobično za svirke u Route 66 je i da publika nije odmah „pobegla“ kući. Tako da mnogo neobičnih stvari se sinoć desilo, a zbog kojih mi je vrlo drago. Najdraže mi je što me umor nije sprečio da propustim svirku benda koji je zvučao savršeno navežbano iako je basista „uleteo“ posle samo jedne probe da zameni originalnog člana benda. Bravo i za basistu 🙂 .

Večeras su u Zagrebu, sutra u Stereo dvorani u Rijeci, a za vikend ponovo u Srbiji (29. Decembar – KC Ruma i 30.decembar – klub Fest, Zemun), pa ako ste u prilici preporučujem od srca da odete na svirku.

Do sledećeg čitanja, kao što već znate, love U all…

Ivy

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.