PODELI

Dečiji kulturni centar Novi Sad u saradnji sa studiom Dom Animacija u ponedeljak, 1.7.2019. počinje realizacija animiranog filma “Novi Sad – dečija prestonica kulture II ” koja će trajati do kraja decembra.

U prvom delu, koji je završen prošle godine, predstavljeni su Galerija Matice srpske, Spomen zbirka Pavla Beljanskog, Muzej Vojvodine, Gradska biblioteka i Dečiji kulturni centar. Nakon uspeha i nagrada koje je prvi deo filma osvojio na međunarodnim takmičenjima animiranog filma – nastavkom filma će dečijoj publici biti predstavljeno sledećih pet institucija kuture: Matica srpska, Muzej grada Novog Sada, Arhiv Vojvodine, Srpsko narodno pozorište i Pozorište mladih. Film je koncipiran kao svojevrstan kulturni vodič za decu kroz Novi Sad i njegove znamenitosti.

Prvi deo projekta će trajati dve nedelje. Nakon posete institucijama deca će na temelju viđenog i podataka koje su dobila sastaviti scenario, napraviti knjigu snimanja, izraditi plastelinske figure, animirati ih stop motion tehnikom i montirati segmente u celine. Radionice će se odvijati u Dečijem kulturnom centru Novi Sad svakog radnog dana od 10 do 13 časova do 12. jula,  vodi ih profesor Zlata Popov i besplatne su za sve mališane uzrasta od 6 do 12 godina. Informacija i prijave možete poslati sms na telefon: 065/2042155.

Projekat je sufinasiran od strane Uprave za kulturu Grada Novog Sada.