PODELI

Mnogi promoteri, klubovi i bendovi počeli su sa organizovanjem humanitarnih koncerata ili preusmeravanjem novca sa već najavljenih dešavanja u humanitarne svrhe.

Ovoj akciji pridružio se i Srpski Metal Fest koji će biti održan u Domu omladine Beograda 13. i 14. juna.

Svih 14 bendova odreklo se svog honorara, Dom omladine ustupiće prostor gratis, a firma koja će obezbediti ozvučenje uradiće to besplatno. Organizator festivala, Zlabog Promotions, će sav novac od prodaje ulaznica preusmeriti u humanitarne svrhe za pomoć ljudima iz mesta koja su ugrožena poplavama.

Bend Claymore saopštio je da će doneti oko 30 preostalih primeraka albuma “Lament of Victory” na festival. Prodavaće ga po 50% nižoj ceni, 500 dinara po cd-u, a sav prikupljeni prihod od prodaje će združiti sa ukupnim prihodom od festivala u humanitarne svrhe.

“To je najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku, a nadam se da onima koji imaju novca neće biti problem”-poručuju iz benda.

Organizatori poručuju: “Kupite karte, dođite da pokažemo svima koliko je naše METAL srce veliko!!!”

Ulaznice se mogu kupiti u CD Shop-u Mungos (Novi Sad),Felix (Beograd), putem maila: zlabogpromotions@gmail.com.

Jednodnevna ulaznica košta 600, a dvodnevna ulaznica 1000 dinara. Na dan festivala jednodnevna ulaznica biće 900, a dvodnevna ulaznica 1300 dinara.

Prvog festivalskog dana sviraće Bombarder, Concrete Sun, Nadimač, Deadly Mosh, Decrepancy, The Hell i A|Symmetry dok će drugog dana nastupati The Stone, Infest, Forever Storm, Claymore, Obscured, Zloslut i Styptic.