PODELI

Na predstojećem 15. Pančevačkom jazz festivalu koji će se održati u Kulturnom centru Pančeva 10. i 11. novembra, sa svojim bendom nastupiće poznata jazz pevačica Stacey Kent.

Ova izvrsna američka pevačica osobenog glasa sa stalnom adresom u Londonu nastupiće u dvorani Kulturnog centra Pančeva drugog festivalskog dana,11. novembra od 22h.Nastup će pratiti bend sastavljen od renomiranih muzičara: Jim Tomlinson (saksofon), Graham Harvey (klavir), Calum Gourlay (bas) i Matt Skelton (bubjnevi).

Stacey Kent je jedna od najpoznatijih pevačica u svetu, imala je nekoliko zlatnih i platinastih albuma u Evropi, nominovana je za Grammy, osvojila je BBC Jazz Award kao najbolja pevačica 2002. godine. Svoju profesionalnu karijeru započela je ranih devedesetih pevajući u Cafe Boheme u londonskom Sohou.

Iza sebe ima 11 albuma, između ostalog veoma hvaljene: platinasti “Breakfast of the Morning Tram” (2007, nominovan i za Grammy) i zlatne “The Boy Next Door” (2003) i “Raconte-Moi” (2010). Osvojila je veliki broj nagrada, izdvajamo samo neke: British Jazz Award (2001), BBC Jazz Award (kao najbolja pevačica 2002. godine), Backstage Bistro Award (2004) za najbolje live izvođenje, a album The Lyrics njenog muža Jima Tomlinsona na kojem je učestvovala je proglašen najboljim jazz albumom za 2006. godinu na BBC Jazz Award 2006 ( i ponovo objavljen 2011. godine).

Godinama objavljuje za poznatu jazz izdavačku kuću Blue Note.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.