PODELI

Muzička senzacija Stereo banana iz Niša objavila je nakon duže pauze novi singl i video-spot za pesmu “Pričaju da kidamo”. U pitanju je animirani video-spot koji, prema rečima ovih umetnika, najavljuje novi studijski album. “Stereo banana” je rodonačelnik novog žanra u muzici zvanog “kungfuzija” i nadaju se da će jednog dana u udžbeniku za muzičku kulturu dobiti barem pasus.

“Tematika pesme ‘Pričaju da kidamo’ je čaršijska politika; viđenje određenog fenomena isključivo kroz jednu vizuru”, istakao je Naopak, pevač ovog dvojca. Muzičar dodaje da spot prenosi poruku kako sastav iz Niša “šije vasceli svet”.

“Za animiranu verziju smo se odlučili tako što su nam ljudi koji se bave animacijom to predložili, mi smo pogledali šta su pre toga radili i rekli smo im da može”, pojasnio je Naopak. Novi spot benda “Stereo banana” radila je ekipa “Go Hektik” iz Beograda, a pesma je snimljena u “Sobi za šiće”, u porodičnoj kući u Durlanu. Muzičari su rekli da će ovaj spot najaviti novi album, međutim, kako Naopak ističe, još se ne zna tačan datum izlaska novog materijala.

“Nemamo blage veze. Ove kalendarske godine sigurno neće. Ni za pesme ne znamo tačno koliko će da ih bude. Sigurno više od 10, a manje od 30”, rekao je Naopak kroz šalu. Kada je u pitanju promocija novog singla, muzičar ističe da će “Stereo banana” na promociji raditi kao i do sada, užasno. “Mi smo užasni promoteri svog rada, što svako ko nas prati zna, tako da ćemo i ovaj put nastaviti taj trend. Mada, imali smo gostovanje kod Kesića, koje smo odlagali već šest meseci, i imamo koncert u novom klubu ‘Neverland’ u Beogradu, preko puta sajma”, rekao je Naopak.