PODELI

Odavno se već priča o dolasku genija na gitari Steve Vai-a u Beograd.

Približava se i taj dan.

U KOMBANK Areni 30. oktobra od 20 časova uživaćete u žestokoj svirci ovog virtouza.

 

Koncert organizuju Arena Beograd i Music Star produkcija.

Steve Vai uzor je mnogim muzičarima više od 30 godina. Njegov učitelj bio je čuveni Joe Satriani, a već sa 18 godina započeo je profesionalnu muzičku karijeru nastupajući sa još jednom legendom Frank Zappa-om.

U trideset godina dugoj karijeri, prodao je 15 milliona albuma i osvojio brojna priznanja među kojima su i tri Gremi nagrade. Brojeći nastupe uživo, saradnje, kompilacije, učestvovanja u orkestarskim izvođenjima, diskografski gledano, svirao je na više od 60 albuma kao i u nekoliko orkestarskih kompozicija poput “The Middle of Everywhere” iz 2011. godine. Posebno se može izdvojiti saradnja s, već spomenutim, Zappa-om, David Lee Roth-om i grupom Whitesnake. Među albumima iz samostalne karijere posebno se izdvajaju revolucionarni “Passion and Warfare” i “Sound Theories Vol. 1 & 2”.

Poseduje veliku kolekciju gitara među koje spada i njegova serija Ibanez JEM modela. JEM je danas jedna od najprodavanijih gitara. Takođe, za IBANEZ Vai je dizajnirao i “The Universe”, prvu komercijalnu električnu gitaru sa 7 žica. Ovaj instrument inspirisao je revolucionarnu metalnu subkulturu koja je započela tokom ’90-tih.

Karte se mogu kupiti po cenama od 1.900 dinara za parter i 2.300 dinara za tribine.

Prodaja karata vrši se u KOMABANK Areni, na blagajni Doma omladine, BIlet centru Beograd, tržnom centru UŠĆE, kao i na svim prodajnim centrima Eventim-a. Online ih je moguće poručiti preko sajtova Arene i Eventim-a.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.