PODELI

Hrvatski bend ST!LLNESS nastupiće u beogradskom klubu „Lađa“ 7. jula.

U maju su nastupali na koncertu Ritam Evrope!, a novosadska publika imala je priliku da istinski uživa u odličnom nastupu ovog benda.

Sada i Beograđani imaju priliku da se uvere zašto je ovaj bend toliko hvaljen od strane naše redakcije.

ST!LLNESS priča počinje s demo fazom od 1998. godine u formatu underground hip-hop dvojca. Nakon odlične uvodne faze oformljenja, snimanja i nastupa, 2005. godine u priču ulaze muzičari i to poprilično menja pristup stvaranja muzike benda.

Danas sviraju “Tribal Roots Rock Jungle Hop sa elementima psihodelije i kontrolirane buke”. ST!LLNESS pleme čini devet ljudi u pokretu.

Kičma benda su bubnjar Mario Validžić i perkusionista Krunoslav Kobeščak s hip-hop, jungle, dub i tribal ritmovima u kombinaciji s groove roots basom Marka Pinjuha. Na tim kostima i tetivama stoje mišići benda: gitaristi Ante Ljubičić i Davor Barišić. Gitare voze svoju priču od reggae skankova i melodija do hc i punkrock rifova te psihodeličnih delay-eva.

Tekstopisac i čulo benda je Ivan Jurić. Njegova lirika u pevanoj i MC stilskoj formi se bavi kako kaže “dubokim i plitkim univerzalijama ljudskih bića i ostalih entiteta”.

Po rečima benda, poruke i energiju koju emituju tiču se “svih tema iz svesti i nesvesti društva i pojedinaca, od fizičkih i psiholoških nadražaja putem percepcije do emocionalnih i filozofskih izliva iznutra. Sve navedeno u vremenu i prostoru sada i ovde“.

Ulaznice će biti u prodaji po ceni od 400 dinara u Felix shop-u.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.