PODELI

U petak 13. decembra u novosadskom klubu Gerila koncert će održati bend koji već 25 godina opstaje na našoj muzičkoj sceni, Straight Jackin.

Pre njihovog nastupa, muziku za zagrevanje će vam vrteti Borko a.k.a. Banzae iz sastava Madred.

Za vreme studija režije u Sankt Peterburgu, Jugoslav Petrović se upoznao sa tamošnjom andergraund muzičkom scenom i vrlo brzo postao njen aktivni učesnik. Pod snažnim uticajem hip hopa, Petrović zajedno sa nekolicinom članova ska i rege benda Markscheider Kunst 1994. godine osniva Straight Jackin. U junu iste godine grupa snima prvu pesmu i spot Sin Mafije, a krajem godine održava svoj prvi koncert u tada popularnom Peterburškom klubu TAM-TAM. U aprliu 1996. odlaze u Melody Music Studios gde snimaju svoj prvi album.

Međutim 1996. godine Petrović se vraća u Srbiju gde mu se pridružuju bubnjar Nebojša Adamović i gitarista Dejan Đorović. Time se završava ruska i počinje beogradska faza Strejt džekina. U oktobru 1996. za Metropolis rekords izdaju na audio-kaseti prvi album Ulaz se otvara češće, koji u januaru 1997. doživljava reizdanje na kompakt-disku. Bendu se pridružuje basista Saša Đokić. Sa prvog albuma su snimljena ukupno tri spota i to za pesme Sin mafije, Malo sreće i DŽahrastafaraj koji je režirao Petar Ilić Ćirilo. Prvi koncert održavaju u maju 1997. u SKC-u.

Karte su dostupne u Gerili, po ceni od 400 dinara još danas, a cena karte sutra biće 500 dinara.