PODELI

Zajednički nastup bendova Stuttgart Online, Multietnička atrakcija i Crvi (ex Kriške) najavljen je za 20. decembar u okviru Vračar Rocks festivala koji se održava u Božidarcu u Beogradu svakog petka.

Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih je već 2007. proglasio najboljim debitantima.

Posle sedam godina rada, dva objavljena albuma i velikog broja svirki kako u zemlji, tako i širom regiona, Stuttgart Online su stekli značajnu veliku bazu fanova, ljubitelja ,,punokrvnog rokenrola progresivne orjentacije sa snažnim porukama”.

Prvi album ,,Radost svakom domaćinstvu” Stuttgart Online su objavili 2009, a aktuelno izdanje ,,Prava stvar” 2012. godine. Oba albuma su snimljena u studiju ,,Digimedia” u produkciji Borisa Mladenovića, a izuzetan doprinos nesebično su dali i članovi beogradskih grupa Jarboli, Repetitor, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Straight Mickey and the boyz, ali i Multietnička atrakcija i grupa Kriške (sada Crvi) koji će sa Stuttgart Online 20. decembra nastupiti na Vračar Rocks festivalu u Centru za kulturu ,,Božidarac”.

Čuveni dvojac Multietnička atrakcija u Božidarcu će nastupiti u novoj postavi koju čine Osman Ahmed (bubnjevi, vokal,efekti) i Nemanja Kojić – Expeditor (bas,vokal,trombon,efekti). U izmenjenom sastavu Multietnička atrakcija publici pruža energičniji pristup stvarnosti na sirov i direktan način – kroz muziku i performans.

Multietnička atrakcija je snimila materijal za drugi album čiji se izlazak uskoro očekuje. Izdanje će se zvati ,,Moderna vremena” i baviće se kritikom savremenog društva kroz prizmu nusprodukata koje ono nosi.

I grupa Kriške od nedavno nastupa u novoj postavi i sada se zovu Crvi. Na Vračar Rocks festivalu predstaviće se u potpuno novom svetlu, a među novim članovima ovog beogradskog benda je i Boris Vlastelica (Repetitor).

Koncert počinje u 20h, a ulaznice su u prodaji po ceni od 300 dinara u Felix Shopu (TC Sremska), dok će na ulazu u Božidarac na veče koncerta koštati 400 dinara.