PODELI

Udruženje “Centar Duga”  organizator je manifestacije “IN je biti CLEAN” koja će biti otvorena u četvrtak, 4. decembra, u centralnom holu SPENS-a.

„Kroz naše iskustvo rada sa mladima shvatili smo da postoji velik uticaj u Srbiji koji zagovara društvenu prihvaćenost kroz izbore koji su potpuno neprihvatljivi i često vode u pogrešnom pravcu. To pre svega mislimo na dokazivanje kroz agresivnost, poročnost, podsmeh dobrim učenicima i stvaranje modela lošeg momka kao autoriteta u manjim grupama. Ovim događajem promovišemo zdraviji, perspektivniji način organizovanja slobodnog vremena kroz sport, umetnost, humanitaran rad itd. Takve ideje bi bile ponuđene kroz razne izlagače na štandovima (sport, muzika, umetnosti, folklor, kompjuteri). Takođe, biće postavljeni i punktovi koji bi prikazali opasnosti, bedu i tugu koju donosi narkomanija, alkoholizam i kocka“, poručuju iz Centra Duga.

„IN je biti CLEAN“  je projekat koji promoviše zdrave stilove života i prevenciju bolesti zavisnosti. Program počinje u 10h, a nakon svečanog otvaranja uslediće radionice i promocije. Period od 17 do 18h biće iskorišćen za prikupljanje utisaka o samoj manifestaciji i za konsultacije organizatora i domaćina radionica.

Ovu manifestaciju ponovo je podržalo i Srpsko narodno pozorište. Naime, ukoliko želite besplatne karte za predstavu “Zdravo živote” javite se na facebook stranici IN je biti CLEAN i preuzmite iste sutra na SPENS-u.