PODELI

INmusic festival najavio je za ovogodišnje izdanje i nastup riječkog benda Jonathan. U kratkom vremenu grupa Jonathan privukla je zaista veliki interes koji se retko viđa kada je reč o nekom novom izvođaču.

U manje od dve godine postali su traženi sagovornici za intervjue, odsvirali su brojne koncerte, delili binu sa Editorsima, a sve to su krajem februara krunisali odličnim samostalnim koncertom u Tvornici kulture.

Njihovo pojavljivanje na sceni prvo je zahvatio lokalni hype, a ubrzo su postali tema i u ostatku države. Nakon rasprodanih klubova, ali i većih koncertnih prostora, vreme je za njihovo predstavljanje na bini najvećeg hrvatskog open-air festivala.

Ovu rock petorku od samog početka čine Zoran Badurina (vokal), Branko Kovačić (bubnjevi), Tomislav Radinović (gitara), Nikica Jurjević (bas) i Darko Petković (gitara). Članovi benda mogu se pohvaliti bogatim sviračkim iskustvom koje su stekli u poznatim bendovima legendarne riječke rock scene.

Ovaj riječki bend se na hrvatskoj sceni pojavio krajem 2013. godine sa samo 4 pesme koje su u kratkom roku odjeknule i među publikom i među medijima.

Za singl „Maggie“ mnogi kažu kako je jedan od najboljih ostvarenja hrvatske indie i rock scene. Album „Bliss“ objavljen je u maju 2014. godine i odmah se našao na listama najboljih albuma, a svoj drugi album Jonathan planira snimiti u 2015. Godini

Da će ovogodišnje, jubilarno izdanje INmusica biti najbolje do sada potvrđuje i bogati program festivala: Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Death Cab For Cutie, Future Islands, Frank Turner, Eagles of Death Metal, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, We Are Shining, Jonathan i mnogi drugi.

INmusic festival biće održan  od 22. do 24. juna 2015. godine. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po ceni od 299 kuna do 17. aprila. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u Dirty old SHOP-u u Zagrebu i u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.